Fiches du livre - "What to Eat, How to Serve it" (Christine Terhune Herrick)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
cupful
rozpocznij naukę
tasse
viands
rozpocznij naukę
aliments
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
bread-and-butter
rozpocznij naukę
pain et beurre
festal
rozpocznij naukę
de fête
invalid's
rozpocznij naukę
invalide
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
floured
rozpocznij naukę
fariné
hulled
rozpocznij naukę
décortiqué
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
broilers
rozpocznij naukę
les poulets de chair
porridges
rozpocznij naukę
bouillies
broiled
rozpocznij naukę
grillé
ceremonious
rozpocznij naukę
cérémonieux
mantels
rozpocznij naukę
manteaux
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
usages
rozpocznij naukę
coutumes
daintiest
rozpocznij naukę
le plus délicat
crisped
rozpocznij naukę
croustillant
crumbed
rozpocznij naukę
émietté
roes
rozpocznij naukę
les roes
seasonable
rozpocznij naukę
de saison
adjuncts
rozpocznij naukę
adjonctions
ingrain
rozpocznij naukę
invétérer
table-top
rozpocznij naukę
dessus de la table
tenderloins
rozpocznij naukę
filets
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
essayists
rozpocznij naukę
essayistes
dietetics
rozpocznij naukę
diététique
brandied
rozpocznij naukę
brandi
browned
rozpocznij naukę
bruni
lavishness
rozpocznij naukę
la prodigalité
heartiness
rozpocznij naukę
le cœur
non-appearance
rozpocznij naukę
non-apparence
practicable
rozpocznij naukę
praticable
outwear
rozpocznij naukę
vêtements d'extérieur
inculcating
rozpocznij naukę
inculquer
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
pleasantest
rozpocznij naukę
le plus agréable
repast
rozpocznij naukę
repas
hashed
rozpocznij naukę
haché
sweetbread
rozpocznij naukę
pain sucré
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
daintiness
rozpocznij naukę
délicatesse
drawing-room
rozpocznij naukę
Salle de dessin
thickly
rozpocznij naukę
épais
superintended
rozpocznij naukę
superintendant
broths
rozpocznij naukę
bouillons
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
digestions
rozpocznij naukę
les digestions
blunting
rozpocznij naukę
émousser
colander
rozpocznij naukę
passoire
accompaniments
rozpocznij naukę
accompagnements
cored
rozpocznij naukę
évidé
plentifully
rozpocznij naukę
abondamment
airings
rozpocznij naukę
aérations
retrenchment
rozpocznij naukę
retranchement
ceremonials
rozpocznij naukę
cérémonies
smelts
rozpocznij naukę
fondre
hyphens
rozpocznij naukę
traits d'union
stewed
rozpocznij naukę
cuit
epicures
rozpocznij naukę
les épicuriens
uninterruptedly
rozpocznij naukę
sans interruption
salver
rozpocznij naukę
plateau
wheaten
rozpocznij naukę
le blé
petulantly
rozpocznij naukę
pétulant
daintily
rozpocznij naukę
délicatement
damask
rozpocznij naukę
damassé
countenances
rozpocznij naukę
visages
nouveaux
rozpocznij naukę
les nouveaux
tureen
rozpocznij naukę
soupière
minces
rozpocznij naukę
des hachis
dainties
rozpocznij naukę
délices
jellied
rozpocznij naukę
en gelée
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
debarred
rozpocznij naukę
exclu
granulated
rozpocznij naukę
granulé
advisability
rozpocznij naukę
opportunité
hashes
rozpocznij naukę
hachage
slovenliness
rozpocznij naukę
négligence
stigmatize
rozpocznij naukę
stigmatiser
minced
rozpocznij naukę
haché
pleasantness
rozpocznij naukę
charme
impracticable
rozpocznij naukę
impraticable
pleasanter
rozpocznij naukę
plus agréable
detestation
rozpocznij naukę
haine
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
moulded
rozpocznij naukę
moulé
ices
rozpocznij naukę
glaces
strew
rozpocznij naukę
parsemer
common-sense
rozpocznij naukę
bon sens
wearying
rozpocznij naukę
lassant
deftness
rozpocznij naukę
habileté
inculcate
rozpocznij naukę
inculquer
appended
rozpocznij naukę
en annexe
obviate
rozpocznij naukę
obvier
lambs
rozpocznij naukę
agneaux
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
tints
rozpocznij naukę
teintes
broil
rozpocznij naukę
griller

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.