Fiszki z książki - "Fifteen New Ways for Oysters" (S. T. (Sarah Tyson) Rorer)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
spindled
rozpocznij naukę
wrzeciona
sightly
rozpocznij naukę
pokaźny
larded
rozpocznij naukę
Smalony
larding
rozpocznij naukę
smalec
oilcloth
rozpocznij naukę
cerata
broiler
rozpocznij naukę
brojler
oysters
rozpocznij naukę
Ostrygi
dainties
rozpocznij naukę
smakołyki
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
broil
rozpocznij naukę
burda
skimmer
rozpocznij naukę
cedzidło
curried
rozpocznij naukę
curry
normalized
rozpocznij naukę
znormalizowany
moistened
rozpocznij naukę
zwilża
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
browned
rozpocznij naukę
rumiane
choicest
rozpocznij naukę
najpiękniejszy
oyster
rozpocznij naukę
ostryga
skewers
rozpocznij naukę
szaszłyki
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
washable
rozpocznij naukę
zmywalny
skewer
rozpocznij naukę
szpikulec
one-half
rozpocznij naukę
połowa
turmeric
rozpocznij naukę
kurkuma
scallop
rozpocznij naukę
muszelka
griddle
rozpocznij naukę
rodzaj patelni
crumbs
rozpocznij naukę
bułka tarta
skim
rozpocznij naukę
przejrzeć
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
cookery
rozpocznij naukę
gotowanie
macaroni
rozpocznij naukę
makaron
punctuation
rozpocznij naukę
interpunkcja
celery
rozpocznij naukę
seler
twenty-five
rozpocznij naukę
dwadzieścia pięć
sear
rozpocznij naukę
przypalić
standardized
rozpocznij naukę
znormalizowane
preceding
rozpocznij naukę
poprzedzający
soups
rozpocznij naukę
zupy
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
chafing
rozpocznij naukę
przetarcia
sediment
rozpocznij naukę
osad
gills
rozpocznij naukę
skrzela
drain
rozpocznij naukę
odprowadzenie
boiling
rozpocznij naukę
wrzący
baking
rozpocznij naukę
pieczenie
boil
rozpocznij naukę
czyrak
gill
rozpocznij naukę
skrzele
yolk
rozpocznij naukę
żółtko
tarts
rozpocznij naukę
tarty
boiled
rozpocznij naukę
gotowany
hickory
rozpocznij naukę
amerykański orzech biały
sieve
rozpocznij naukę
sitko
neatly
rozpocznij naukę
porządnie
crowding
rozpocznij naukę
gromadzenie się
layer
rozpocznij naukę
warstwa
quantity
rozpocznij naukę
ilość
mushrooms
rozpocznij naukę
grzyby
finely
rozpocznij naukę
pięknie
pepper
rozpocznij naukę
pieprz
starch
rozpocznij naukę
mąka ziemniaczana
strained
rozpocznij naukę
napięty
boiler
rozpocznij naukę
piec
quart
rozpocznij naukę
kwarta
liquor
rozpocznij naukę
trunek
baked
rozpocznij naukę
pieczony
canning
rozpocznij naukę
konserwowanie
mixture
rozpocznij naukę
mieszanina
flour
rozpocznij naukę
mąka
curled
rozpocznij naukę
zakręcony
strain
rozpocznij naukę
odkształcenie
recipes
rozpocznij naukę
recepty
butter
rozpocznij naukę
masło
lard
rozpocznij naukę
smalec
stir
rozpocznij naukę
zamieszać
stems
rozpocznij naukę
łodygi
preserving
rozpocznij naukę
konserwowanie
ounces
rozpocznij naukę
uncja
publishers
rozpocznij naukę
wydawcy
heated
rozpocznij naukę
ogrzewany
dusting
rozpocznij naukę
zasypka
copyright
rozpocznij naukę
prawa autorskie
sufficient
rozpocznij naukę
wystarczający
volumes
rozpocznij naukę
woluminów
toasted
rozpocznij naukę
tosty
dish
rozpocznij naukę
danie, potrawa
pan
rozpocznij naukę
przesuwać
paste
rozpocznij naukę
pasta
cloth
rozpocznij naukę
szmatka
pint
rozpocznij naukę
pół kwarty
lightly
rozpocznij naukę
lekko
sufficiently
rozpocznij naukę
wystarczająco
granite
rozpocznij naukę
granit
add
rozpocznij naukę
dodać
browning
rozpocznij naukę
brauning
bruising
rozpocznij naukę
siniaki
pitcher
rozpocznij naukę
dzban
stuffing
rozpocznij naukę
farsz
oven
rozpocznij naukę
piekarnik
bacon
rozpocznij naukę
bekon, boczek

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.