Fiches du livre - "Fifteen New Ways for Oysters" (S. T. (Sarah Tyson) Rorer)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
spindled
rozpocznij naukę
fuselé
sightly
rozpocznij naukę
beau
larded
rozpocznij naukę
lardé
oilcloth
rozpocznij naukę
toile cirée
broiler
rozpocznij naukę
gril
oysters
rozpocznij naukę
Huîtres
dainties
rozpocznij naukę
délices
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
thickly
rozpocznij naukę
épais
broil
rozpocznij naukę
griller
skimmer
rozpocznij naukę
écumoire
curried
rozpocznij naukę
au curry
broiling
rozpocznij naukę
griller
normalized
rozpocznij naukę
normalisé
moistened
rozpocznij naukę
humidifié
broiled
rozpocznij naukę
grillé
browned
rozpocznij naukę
bruni
choicest
rozpocznij naukę
choix
oyster
rozpocznij naukę
huître
skewers
rozpocznij naukę
brochettes
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
washable
rozpocznij naukę
lavable
curdle
rozpocznij naukę
cailler
skewer
rozpocznij naukę
brochette
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
turmeric
rozpocznij naukę
Safran des Indes
scallop
rozpocznij naukę
coquille
griddle
rozpocznij naukę
plaque
crumbs
rozpocznij naukę
les miettes
skim
rozpocznij naukę
parcourir
parsley
rozpocznij naukę
persil
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
punctuation
rozpocznij naukę
ponctuation
celery
rozpocznij naukę
céleri
twenty-five
rozpocznij naukę
vingt cinq
sear
rozpocznij naukę
saisir
standardized
rozpocznij naukę
normalisé
preceding
rozpocznij naukę
précédent
creamed
rozpocznij naukę
en crème
soups
rozpocznij naukę
les soupes
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
chafing
rozpocznij naukę
friction
sediment
rozpocznij naukę
sédiment
gills
rozpocznij naukę
branchies
drain
rozpocznij naukę
drainer
boiling
rozpocznij naukę
ébullition
baking
rozpocznij naukę
cuisson
boil
rozpocznij naukę
bouillir
gill
rozpocznij naukę
branchie
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
tarts
rozpocznij naukę
tartes
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
sieve
rozpocznij naukę
tamis
neatly
rozpocznij naukę
soigneusement
crowding
rozpocznij naukę
encombrement
layer
rozpocznij naukę
couche
quantity
rozpocznij naukę
quantité
mushrooms
rozpocznij naukę
champignons
finely
rozpocznij naukę
finement
pepper
rozpocznij naukę
poivre
starch
rozpocznij naukę
amidon
strained
rozpocznij naukę
tendu
boiler
rozpocznij naukę
Chaudière
quart
rozpocznij naukę
litre
liquor
rozpocznij naukę
alcool
baked
rozpocznij naukę
cuit
canning
rozpocznij naukę
mise en conserve
mixture
rozpocznij naukę
mélange
flour
rozpocznij naukę
farine
curled
rozpocznij naukę
frisé
strain
rozpocznij naukę
souche
recipes
rozpocznij naukę
recettes
butter
rozpocznij naukę
beurre
lard
rozpocznij naukę
saindoux
stir
rozpocznij naukę
remuer
stems
rozpocznij naukę
tiges
preserving
rozpocznij naukę
conservation
ounces
rozpocznij naukę
onces
publishers
rozpocznij naukę
les éditeurs
heated
rozpocznij naukę
chauffé
dusting
rozpocznij naukę
saupoudrage
copyright
rozpocznij naukę
droits d'auteur
sufficient
rozpocznij naukę
suffisant
toasted
rozpocznij naukę
grillé
dish
rozpocznij naukę
plat
salt
rozpocznij naukę
du sel
pan
rozpocznij naukę
casserole
paste
rozpocznij naukę
coller
cloth
rozpocznij naukę
tissu
pint
rozpocznij naukę
pinte
lightly
rozpocznij naukę
légèrement
sufficiently
rozpocznij naukę
suffisamment
granite
rozpocznij naukę
granit
add
rozpocznij naukę
ajouter
browning
rozpocznij naukę
brunir
bruising
rozpocznij naukę
meurtrissure
pitcher
rozpocznij naukę
lanceur
stuffing
rozpocznij naukę
rembourrage
oven
rozpocznij naukę
four
cents
rozpocznij naukę
centimes

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.