Fiszki z książki - "The Dinner Year-Book" (Marion Harland)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
floured
rozpocznij naukę
mąką
browned
rozpocznij naukę
rumiane
strew
rozpocznij naukę
obsypać
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
tureen
rozpocznij naukę
waza
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
colander
rozpocznij naukę
durszlak
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
grated
rozpocznij naukę
tarty
larded
rozpocznij naukę
Smalony
crab-apple
rozpocznij naukę
krab-jabłko
vermicelli
rozpocznij naukę
wermiszel
minced
rozpocznij naukę
mielony
crisped
rozpocznij naukę
ostry
coffee-pot
rozpocznij naukę
dzbanek do kawy
recommences
rozpocznij naukę
wznawia się
plentifully
rozpocznij naukę
obficie
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
pulping
rozpocznij naukę
roztwarzanie
spoonfuls
rozpocznij naukę
łyżki
brandied
rozpocznij naukę
brandy
roes
rozpocznij naukę
ikra
stewed
rozpocznij naukę
duszony
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
allspice
rozpocznij naukę
piment
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
beefsteaks
rozpocznij naukę
steki wołowe
heaping
rozpocznij naukę
czubata
scalloped
rozpocznij naukę
zapiekanka
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
sweetbreads
rozpocznij naukę
grzanki
frilled
rozpocznij naukę
żabotowy
strewing
rozpocznij naukę
posypywania
earthenware
rozpocznij naukę
ceramika
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
pare
rozpocznij naukę
obciąć
baste
rozpocznij naukę
fastryga
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
giblets
rozpocznij naukę
podroby
cored
rozpocznij naukę
wydrążony
purée
rozpocznij naukę
puré
quart
rozpocznij naukę
kwarta
salted
rozpocznij naukę
solone
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
perpendicularly
rozpocznij naukę
pionowo
chimerical
rozpocznij naukę
chimeryczny
trimly
rozpocznij naukę
trwale
unstrained
rozpocznij naukę
niewyrobny
mélange
rozpocznij naukę
melanż
jugged
rozpocznij naukę
żonglował
fowls
rozpocznij naukę
kury
farina
rozpocznij naukę
mąka
spoonful
rozpocznij naukę
łyżka
buttered
rozpocznij naukę
masłem
simmer
rozpocznij naukę
gotować
coarser
rozpocznij naukę
grubsze
crispness
rozpocznij naukę
kruchość
parsnips
rozpocznij naukę
pasternak
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
scalding
rozpocznij naukę
pasteryzacja
boil
rozpocznij naukę
czyrak
tapioca
rozpocznij naukę
tapioka
sweetbread
rozpocznij naukę
słodki chleb
flour
rozpocznij naukę
mąka
effectually
rozpocznij naukę
skutecznie
carefulness
rozpocznij naukę
ostrożność
skim
rozpocznij naukę
przejrzeć
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
fluted
rozpocznij naukę
żłobiony
turnips
rozpocznij naukę
rzepa
mould
rozpocznij naukę
pleśń
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
beefsteak
rozpocznij naukę
befsztyk
boiling
rozpocznij naukę
wrzący
dished
rozpocznij naukę
aplikował
viands
rozpocznij naukę
prowiant
ingrain
rozpocznij naukę
zakorzeniony
bespeaking
rozpocznij naukę
spowiedź
invert
rozpocznij naukę
odwracać
mutton
rozpocznij naukę
baranina
rissoles
rozpocznij naukę
klopsiki
tolerably
rozpocznij naukę
znośnie
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
stratum
rozpocznij naukę
warstwa
fricassee
rozpocznij naukę
potrawka
perplexities
rozpocznij naukę
rozterki
seasoning
rozpocznij naukę
przyprawianie
celery
rozpocznij naukę
seler
sifted
rozpocznij naukę
przesiane

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.