Fiches du livre - "The Dinner Year-Book" (Marion Harland)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
floured
rozpocznij naukę
fariné
browned
rozpocznij naukę
bruni
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
strew
rozpocznij naukę
parsemer
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
tureen
rozpocznij naukę
soupière
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
thickly
rozpocznij naukę
épais
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
sago
rozpocznij naukę
sagou
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
colander
rozpocznij naukę
passoire
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
grated
rozpocznij naukę
râpé
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
larded
rozpocznij naukę
lardé
crab-apple
rozpocznij naukę
crabe pomme
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
minced
rozpocznij naukę
haché
crisped
rozpocznij naukę
croustillant
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
recommences
rozpocznij naukę
recommence
plentifully
rozpocznij naukę
abondamment
basting
rozpocznij naukę
arroser
pulping
rozpocznij naukę
la réduction en pâte
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
brandied
rozpocznij naukę
brandi
roes
rozpocznij naukę
les roes
stewed
rozpocznij naukę
cuit
pared
rozpocznij naukę
paré
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
beefsteaks
rozpocznij naukę
steak
heaping
rozpocznij naukę
entassement
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
parsley
rozpocznij naukę
persil
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
frilled
rozpocznij naukę
frissonné
strewing
rozpocznij naukę
dispersion
earthenware
rozpocznij naukę
faïence
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
pare
rozpocznij naukę
parer
baste
rozpocznij naukę
arroser
currant
rozpocznij naukę
groseille
giblets
rozpocznij naukę
abats
cored
rozpocznij naukę
évidé
quart
rozpocznij naukę
litre
salted
rozpocznij naukę
salé
scald
rozpocznij naukę
échauder
perpendicularly
rozpocznij naukę
perpendiculairement
chimerical
rozpocznij naukę
chimérique
unstrained
rozpocznij naukę
sans contrainte
jugged
rozpocznij naukę
jonglé
fowls
rozpocznij naukę
volailles
farina
rozpocznij naukę
farine
potage
rozpocznij naukę
le potage
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
buttered
rozpocznij naukę
beurré
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
crispness
rozpocznij naukę
croustillant
parsnips
rozpocznij naukę
panais
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
sprigs
rozpocznij naukę
brins
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
granulated
rozpocznij naukę
granulé
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
scalding
rozpocznij naukę
bouillant
boil
rozpocznij naukę
bouillir
sweetbread
rozpocznij naukę
pain sucré
flour
rozpocznij naukę
farine
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
carefulness
rozpocznij naukę
soin
skim
rozpocznij naukę
parcourir
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
fluted
rozpocznij naukę
cannelé
turnips
rozpocznij naukę
navets
mould
rozpocznij naukę
moule
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
beefsteak
rozpocznij naukę
Steak de bœuf
boiling
rozpocznij naukę
ébullition
fluting
rozpocznij naukę
cannelures
dished
rozpocznij naukę
plat
viands
rozpocznij naukę
aliments
ingrain
rozpocznij naukę
invétérer
profanely
rozpocznij naukę
profane
bespeaking
rozpocznij naukę
qui dit
invert
rozpocznij naukę
inverser
mutton
rozpocznij naukę
viande de mouton
tolerably
rozpocznij naukę
à peu près
gridiron
rozpocznij naukę
gril
stratum
rozpocznij naukę
strate
fricassee
rozpocznij naukę
fricassée
perplexities
rozpocznij naukę
les perplexités
seasoning
rozpocznij naukę
assaisonnement
celery
rozpocznij naukę
céleri

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.