Fiszki z książki - "Book of American Baking A Practical Guide Covering Various Branches of the Baking Industry, Including Cakes, Buns, and Pastry, Bread Making, Pie Baking," (Various)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
doughs
rozpocznij naukę
ciasta
filtrate
rozpocznij naukę
przesącz
extractive
rozpocznij naukę
ekstraktowy
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
yeasts
rozpocznij naukę
Drożdże
self-raising
rozpocznij naukę
samo-świadomości
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
fermentation
rozpocznij naukę
fermentacja
flours
rozpocznij naukę
Mąki
ferments
rozpocznij naukę
fermenty
nitrogenous
rozpocznij naukę
azotowy
maltose
rozpocznij naukę
maltoza
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
putrefactive
rozpocznij naukę
gnilny
leavening
rozpocznij naukę
wyrabianie zaczynu
jumbles
rozpocznij naukę
marności
effectually
rozpocznij naukę
skutecznie
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
rootlets
rozpocznij naukę
korzeni
adulteration
rozpocznij naukę
fałszerstwo
saccharine
rozpocznij naukę
sacharyna
yeast
rozpocznij naukę
drożdże
hygroscopic
rozpocznij naukę
higroskopijny
moister
rozpocznij naukę
wilgotnych
aeration
rozpocznij naukę
napowietrzanie
carbonic
rozpocznij naukę
węglowy
consistence
rozpocznij naukę
konsystencja
unfitted
rozpocznij naukę
niesprawny
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
starch
rozpocznij naukę
mąka ziemniaczana
shortening
rozpocznij naukę
skracanie
gramme
rozpocznij naukę
gram
fibrin
rozpocznij naukę
fibryna
lactic
rozpocznij naukę
mlekowy
sixty-fourth
rozpocznij naukę
sześćdziesiąt cztery
discontinues
rozpocznij naukę
zaprzestaje
inciter
rozpocznij naukę
prowokatora
ornamenting
rozpocznij naukę
zdobnictwo
smeary
rozpocznij naukę
zaplamiony
salicylic
rozpocznij naukę
salicylowy
clinkers
rozpocznij naukę
klinkiery
bakers
rozpocznij naukę
piekarnia
flour
rozpocznij naukę
mąka
nutriment
rozpocznij naukę
środek odżywczy
citron
rozpocznij naukę
cytryna
illustration
rozpocznij naukę
ilustracja
uncleanliness
rozpocznij naukę
brud
carefulness
rozpocznij naukę
ostrożność
evenness
rozpocznij naukę
równość
one-half
rozpocznij naukę
połowa
lard
rozpocznij naukę
smalec
fluted
rozpocznij naukę
żłobiony
unbleached
rozpocznij naukę
niebielone
micro-organisms
rozpocznij naukę
mikroorganizmy
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
souring
rozpocznij naukę
kwaszenia
leavened
rozpocznij naukę
kwaszonego
starches
rozpocznij naukę
skrobie
yeasty
rozpocznij naukę
napuszony
tartar
rozpocznij naukę
kamień nazębny
percolation
rozpocznij naukę
perkolacja
assimilable
rozpocznij naukę
przyswajalny
turbid
rozpocznij naukę
mętny
minuteness
rozpocznij naukę
drobiazgowość
dessicated
rozpocznij naukę
wyleczony
pound
rozpocznij naukę
funt
progressiveness
rozpocznij naukę
progresywność
fondant
rozpocznij naukę
kremówka
albumin
rozpocznij naukę
albumina
coarser
rozpocznij naukę
grubsze
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
dietetic
rozpocznij naukę
dietetyków
spirituous
rozpocznij naukę
alkoholowy
casein
rozpocznij naukę
kazeina
adulterants
rozpocznij naukę
podróbkami
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
crescents
rozpocznij naukę
półksiężyce
risings
rozpocznij naukę
powstanie
subdividing
rozpocznij naukę
dzielić
vinous
rozpocznij naukę
jak wino
creaming
rozpocznij naukę
kremowanie
bakeries
rozpocznij naukę
piekarnie
albumen
rozpocznij naukę
białko
acetic
rozpocznij naukę
octowy
cheapening
rozpocznij naukę
tracing
longways
rozpocznij naukę
wzdłuż
purchasable
rozpocznij naukę
kupienia
meshes
rozpocznij naukę
Oczka
globules
rozpocznij naukę
globule
decanting
rozpocznij naukę
przelewanie
apparatuses
rozpocznij naukę
aparaty
aerating
rozpocznij naukę
napowietrzania
strainers
rozpocznij naukę
sitka
ascribing
rozpocznij naukę
przypisując
spigots
rozpocznij naukę
czopy
soluble
rozpocznij naukę
rozpuszczalny
granules
rozpocznij naukę
granulki
extracts
rozpocznij naukę
ekstrakty
correspondingly
rozpocznij naukę
odpowiednio
distillation
rozpocznij naukę
destylacja

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.