Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiszki z książki - "Book of American Baking A Prac...
Fiszki z książki - "Book of American Baking A Practical Guide Covering Various Branches of the Baking Industry, Including Cakes, Buns, and Pastry, Bread Making, Pie Baking," (Various)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
doughs
rozpocznij naukę
ciasta
filtrate
rozpocznij naukę
przesącz
extractive
rozpocznij naukę
ekstraktowy
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
yeasts
rozpocznij naukę
Drożdże
self-raising
rozpocznij naukę
samo-świadomości
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
fermentation
rozpocznij naukę
fermentacja
flours
rozpocznij naukę
Mąki
ferments
rozpocznij naukę
fermenty
nitrogenous
rozpocznij naukę
azotowy
maltose
rozpocznij naukę
maltoza
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
putrefactive
rozpocznij naukę
gnilny
leavening
rozpocznij naukę
wyrabianie zaczynu
jumbles
rozpocznij naukę
marności
effectually
rozpocznij naukę
skutecznie
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
rootlets
rozpocznij naukę
korzeni
adulteration
rozpocznij naukę
fałszerstwo
saccharine
rozpocznij naukę
sacharyna
yeast
rozpocznij naukę
drożdże
hygroscopic
rozpocznij naukę
higroskopijny
moister
rozpocznij naukę
wilgotnych
aeration
rozpocznij naukę
napowietrzanie
carbonic
rozpocznij naukę
węglowy
consistence
rozpocznij naukę
konsystencja
unfitted
rozpocznij naukę
niesprawny
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
starch
rozpocznij naukę
mąka ziemniaczana
shortening
rozpocznij naukę
skracanie
gramme
rozpocznij naukę
gram
fibrin
rozpocznij naukę
fibryna
lactic
rozpocznij naukę
mlekowy
sixty-fourth
rozpocznij naukę
sześćdziesiąt cztery
discontinues
rozpocznij naukę
zaprzestaje
inciter
rozpocznij naukę
prowokatora
ornamenting
rozpocznij naukę
zdobnictwo
smeary
rozpocznij naukę
zaplamiony
salicylic
rozpocznij naukę
salicylowy
clinkers
rozpocznij naukę
klinkiery
bakers
rozpocznij naukę
piekarnia
flour
rozpocznij naukę
mąka
nutriment
rozpocznij naukę
środek odżywczy
citron
rozpocznij naukę
cytryna
illustration
rozpocznij naukę
ilustracja
uncleanliness
rozpocznij naukę
brud
carefulness
rozpocznij naukę
ostrożność
evenness
rozpocznij naukę
równość
one-half
rozpocznij naukę
połowa
lard
rozpocznij naukę
smalec
fluted
rozpocznij naukę
żłobiony
unbleached
rozpocznij naukę
niebielone
micro-organisms
rozpocznij naukę
mikroorganizmy
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
souring
rozpocznij naukę
kwaszenia
leavened
rozpocznij naukę
kwaszonego
starches
rozpocznij naukę
skrobie
yeasty
rozpocznij naukę
napuszony
tartar
rozpocznij naukę
kamień nazębny
percolation
rozpocznij naukę
perkolacja
assimilable
rozpocznij naukę
przyswajalny
turbid
rozpocznij naukę
mętny
minuteness
rozpocznij naukę
drobiazgowość
dessicated
rozpocznij naukę
wyleczony
pound
rozpocznij naukę
funt
progressiveness
rozpocznij naukę
progresywność
fondant
rozpocznij naukę
kremówka
albumin
rozpocznij naukę
albumina
coarser
rozpocznij naukę
grubsze
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
dietetic
rozpocznij naukę
dietetyków
spirituous
rozpocznij naukę
alkoholowy
casein
rozpocznij naukę
kazeina
adulterants
rozpocznij naukę
podróbkami
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
crescents
rozpocznij naukę
półksiężyce
risings
rozpocznij naukę
powstanie
subdividing
rozpocznij naukę
dzielić
vinous
rozpocznij naukę
jak wino
creaming
rozpocznij naukę
kremowanie
bakeries
rozpocznij naukę
piekarnie
albumen
rozpocznij naukę
białko
acetic
rozpocznij naukę
octowy
cheapening
rozpocznij naukę
tracing
longways
rozpocznij naukę
wzdłuż
purchasable
rozpocznij naukę
kupienia
meshes
rozpocznij naukę
Oczka
globules
rozpocznij naukę
globule
decanting
rozpocznij naukę
przelewanie
apparatuses
rozpocznij naukę
aparaty
aerating
rozpocznij naukę
napowietrzania
strainers
rozpocznij naukę
sitka
ascribing
rozpocznij naukę
przypisując
spigots
rozpocznij naukę
czopy
soluble
rozpocznij naukę
rozpuszczalny
granules
rozpocznij naukę
granulki
extracts
rozpocznij naukę
ekstrakty
correspondingly
rozpocznij naukę
odpowiednio
distillation
rozpocznij naukę
destylacja
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Slang amerykański
wypróbuj za darmo
Business Presentation
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności