Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Flashcards aus dem Buch - "Book of American Baking...
Flashcards aus dem Buch - "Book of American Baking A Practical Guide Covering Various Branches of the Baking Industry, Including Cakes, Buns, and Pastry, Bread Making, Pie Baking," (Various)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
doughs
rozpocznij naukę
Teige
filtrate
rozpocznij naukę
filtrieren
extractive
rozpocznij naukę
extraktiv
tartaric
rozpocznij naukę
Weinsäure
yeasts
rozpocznij naukę
Hefen
self-raising
rozpocznij naukę
Selbsterziehung
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
flours
rozpocznij naukę
Mehle
ferments
rozpocznij naukę
fermentiert
nitrogenous
rozpocznij naukę
stickstoffhaltig
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
putrefactive
rozpocznij naukę
faulig
leavening
rozpocznij naukę
Aufgehen
jumbles
rozpocznij naukę
wackelt
effectually
rozpocznij naukę
wirksam
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
rootlets
rozpocznij naukę
Wurzelspitzen
adulteration
rozpocznij naukę
Verfälschung
saccharine
rozpocznij naukę
Saccharin
yeast
rozpocznij naukę
Hefe
hygroscopic
rozpocznij naukę
hygroskopisch
moister
rozpocznij naukę
feuchter
aeration
rozpocznij naukę
Belüftung
carbonic
rozpocznij naukę
Kohlensäure
consistence
rozpocznij naukę
Konsistenz
unfitted
rozpocznij naukę
ungeeignet
hyphenation
rozpocznij naukę
Silbentrennung
starch
rozpocznij naukę
Stärke
shortening
rozpocznij naukę
Verkürzung
gramme
rozpocznij naukę
Gramm
lactic
rozpocznij naukę
Milchsäure
sixty-fourth
rozpocznij naukę
vierundsechzigste
discontinues
rozpocznij naukę
hört auf
inciter
rozpocznij naukę
Anstifter
ornamenting
rozpocznij naukę
Verzierung
smeary
rozpocznij naukę
schmierig
salicylic
rozpocznij naukę
Salicylsäure
clinkers
rozpocznij naukę
Klinker
bakers
rozpocznij naukę
Bäcker
flour
rozpocznij naukę
Mehl
nutriment
rozpocznij naukę
Nahrung
citron
rozpocznij naukę
Zitrone
uncleanliness
rozpocznij naukę
Unsauberkeit
carefulness
rozpocznij naukę
Sorgfalt
evenness
rozpocznij naukę
Ebenheit
one-half
rozpocznij naukę
eine Hälfte
lard
rozpocznij naukę
Schmalz
fluted
rozpocznij naukę
geriffelt
unbleached
rozpocznij naukę
ungebleicht
micro-organisms
rozpocznij naukę
Mikroorganismen
currant
rozpocznij naukę
Johannisbeere
bespoken
rozpocznij naukę
maßgeschneidert
souring
rozpocznij naukę
Säuerung
leavened
rozpocznij naukę
gesäuert
starches
rozpocznij naukę
Stärken
yeasty
rozpocznij naukę
hefig
tartar
rozpocznij naukę
Zahnstein
percolation
rozpocznij naukę
Perkolation
assimilable
rozpocznij naukę
assimilierbar
turbid
rozpocznij naukę
trübe
minuteness
rozpocznij naukę
Winzigkeit
dessicated
rozpocznij naukę
ausgetrocknet
pound
rozpocznij naukę
Pfund
progressiveness
rozpocznij naukę
Progressivität
coarser
rozpocznij naukę
gröber
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
dietetic
rozpocznij naukę
diätetisch
spirituous
rozpocznij naukę
spirituell
casein
rozpocznij naukę
Kasein
adulterants
rozpocznij naukę
Verfälschungsmittel
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
crescents
rozpocznij naukę
Halbmonde
risings
rozpocznij naukę
Aufstände
subdividing
rozpocznij naukę
Unterteilung
vinous
rozpocznij naukę
weinig
creaming
rozpocznij naukę
Aufrahmen
bakeries
rozpocznij naukę
Bäckereien
albumen
rozpocznij naukę
Eiweiß
acetic
rozpocznij naukę
Essigsäure
cheapening
rozpocznij naukę
Verbilligung
longways
rozpocznij naukę
längs
drumhead
rozpocznij naukę
Trommelfell
purchasable
rozpocznij naukę
käuflich
quarts
rozpocznij naukę
Quart
meshes
rozpocznij naukę
Maschen
globules
rozpocznij naukę
Kügelchen
decanting
rozpocznij naukę
dekantieren
apparatuses
rozpocznij naukę
Apparate
aerating
rozpocznij naukę
belüften
strainers
rozpocznij naukę
Siebe
ascribing
rozpocznij naukę
zuschreiben
spigots
rozpocznij naukę
Zapfen
soluble
rozpocznij naukę
löslich
granules
rozpocznij naukę
Granulat
extracts
rozpocznij naukę
Auszüge
correspondingly
rozpocznij naukę
entsprechend
distillation
rozpocznij naukę
Destillation
whitens
rozpocznij naukę
weiß
glycerine
rozpocznij naukę
Glyzerin
fermenting
rozpocznij naukę
gären
predominates
rozpocznij naukę
überwiegt
Stwórz fiszki
Deutsch
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Kolokacje z czasownikami angielskimi
wypróbuj za darmo
Business Presentation
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności