Fiches du livre - "Book of American Baking A Practical Guide Covering Various Branches of the Baking Industry, Including Cakes, Buns, and Pastry, Bread Making, Pie Baking," (Various)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
doughs
rozpocznij naukę
pâtes
filtrate
rozpocznij naukę
filtrer
extractive
rozpocznij naukę
extractif
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
yeasts
rozpocznij naukę
levures
self-raising
rozpocznij naukę
auto-élevage
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
flours
rozpocznij naukę
les farines
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
granulated
rozpocznij naukę
granulé
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
putrefactive
rozpocznij naukę
putréfié
leavening
rozpocznij naukę
levain
jumbles
rozpocznij naukę
les sauts
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
currants
rozpocznij naukę
groseilles
rootlets
rozpocznij naukę
radicelles
adulteration
rozpocznij naukę
falsification
yeast
rozpocznij naukę
Levure
hygroscopic
rozpocznij naukę
hygroscopique
aeration
rozpocznij naukę
aération
carbonic
rozpocznij naukę
carbonique
consistence
rozpocznij naukę
consistance
unfitted
rozpocznij naukę
inapte
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
starch
rozpocznij naukę
amidon
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
fibrin
rozpocznij naukę
fibrine
lactic
rozpocznij naukę
lactique
sixty-fourth
rozpocznij naukę
soixante-quatrième
discontinues
rozpocznij naukę
abandonne
inciter
rozpocznij naukę
incitateur
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
smeary
rozpocznij naukę
barbouillé
salicylic
rozpocznij naukę
salicylique
bakers
rozpocznij naukę
boulangers
flour
rozpocznij naukę
farine
nutriment
rozpocznij naukę
substance nutritive
uncleanliness
rozpocznij naukę
malpropreté
carefulness
rozpocznij naukę
soin
evenness
rozpocznij naukę
uniformité
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
lard
rozpocznij naukę
saindoux
fluted
rozpocznij naukę
cannelé
unbleached
rozpocznij naukę
non blanchi
micro-organisms
rozpocznij naukę
micro-organismes
currant
rozpocznij naukę
groseille
bespoken
rozpocznij naukę
annoncé
souring
rozpocznij naukę
sourcing
leavened
rozpocznij naukę
levé
starches
rozpocznij naukę
les amidons
yeasty
rozpocznij naukę
écumeux
tartar
rozpocznij naukę
tartre
turbid
rozpocznij naukę
trouble
minuteness
rozpocznij naukę
minutie
dessicated
rozpocznij naukę
desséché
pound
rozpocznij naukę
livre
progressiveness
rozpocznij naukę
progressivité
albumin
rozpocznij naukę
l'albumine
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
ferment
rozpocznij naukę
fermenter
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
spirituous
rozpocznij naukę
spiritueux
casein
rozpocznij naukę
caséine
adulterants
rozpocznij naukę
adultérants
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
crescents
rozpocznij naukę
croissants
risings
rozpocznij naukę
soulèvements
subdividing
rozpocznij naukę
subdiviser
vinous
rozpocznij naukę
vineux
creaming
rozpocznij naukę
crémage
bakeries
rozpocznij naukę
boulangeries
acetic
rozpocznij naukę
acétique
cheapening
rozpocznij naukę
affaiblir
longways
rozpocznij naukę
en longueur
drumhead
rozpocznij naukę
peau de tambour
purchasable
rozpocznij naukę
achetable
meshes
rozpocznij naukę
les mailles
decanting
rozpocznij naukę
décanter
apparatuses
rozpocznij naukę
appareils
aerating
rozpocznij naukę
aérer
strainers
rozpocznij naukę
passoires
ascribing
rozpocznij naukę
attribuer
spigots
rozpocznij naukę
des robinets
granules
rozpocznij naukę
des granules
extracts
rozpocznij naukę
des extraits
correspondingly
rozpocznij naukę
en conséquence
whitens
rozpocznij naukę
blanchir
glycerine
rozpocznij naukę
glycérine
fermenting
rozpocznij naukę
fermentation
predominates
rozpocznij naukę
prédomine
proteolytic
rozpocznij naukę
protéolytique
italic
rozpocznij naukę
italique
crispness
rozpocznij naukę
croustillant
jumble
rozpocznij naukę
fouillis
disinclination
rozpocznij naukę
désinclination
entailing
rozpocznij naukę
entraînant
ammonia
rozpocznij naukę
ammoniac
sifters
rozpocznij naukę
tamis
unvarying
rozpocznij naukę
invariant

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.