Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fichas del libro - "Book of American Baking A Prac...
Fichas del libro - "Book of American Baking A Practical Guide Covering Various Branches of the Baking Industry, Including Cakes, Buns, and Pastry, Bread Making, Pie Baking," (Various)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
doughs
rozpocznij naukę
pastas
filtrate
rozpocznij naukę
filtrar
extractive
rozpocznij naukę
extractivo
tartaric
rozpocznij naukę
tartárico
yeasts
rozpocznij naukę
levaduras
self-raising
rozpocznij naukę
auto elevación
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
fermentation
rozpocznij naukę
fermentación
flours
rozpocznij naukę
harinas
ferments
rozpocznij naukę
fermentos
nitrogenous
rozpocznij naukę
nitrogenado
maltose
rozpocznij naukę
maltosa
granulated
rozpocznij naukę
granulado
gelatine
rozpocznij naukę
gelatina
putrefactive
rozpocznij naukę
putrefacto
leavening
rozpocznij naukę
levadura
jumbles
rozpocznij naukę
revoltijo
effectually
rozpocznij naukę
efectivamente
currants
rozpocznij naukę
grosellas
rootlets
rozpocznij naukę
raicillas
adulteration
rozpocznij naukę
adulteración
saccharine
rozpocznij naukę
sacarina
yeast
rozpocznij naukę
la levadura
hygroscopic
rozpocznij naukę
higroscópico
moister
rozpocznij naukę
más húmedo
aeration
rozpocznij naukę
aireación
carbonic
rozpocznij naukę
carbónico
consistence
rozpocznij naukę
consistencia
unfitted
rozpocznij naukę
no equipado
hyphenation
rozpocznij naukę
separación
starch
rozpocznij naukę
el almidón
shortening
rozpocznij naukę
acortamiento
gramme
rozpocznij naukę
gramo
fibrin
rozpocznij naukę
fibrina
lactic
rozpocznij naukę
láctico
sixty-fourth
rozpocznij naukę
sesenta y cuatro
discontinues
rozpocznij naukę
descontinúa
inciter
rozpocznij naukę
incitador
ornamenting
rozpocznij naukę
adornar
smeary
rozpocznij naukę
graso
salicylic
rozpocznij naukę
salicílico
bakers
rozpocznij naukę
panadería
flour
rozpocznij naukę
la harina
nutriment
rozpocznij naukę
alimento
citron
rozpocznij naukę
cidra
illustration
rozpocznij naukę
la ilustración
uncleanliness
rozpocznij naukę
suciedad
carefulness
rozpocznij naukę
cuidado
evenness
rozpocznij naukę
igualdad
one-half
rozpocznij naukę
una mitad
lard
rozpocznij naukę
la manteca (de cerdo)
fluted
rozpocznij naukę
estriado
unbleached
rozpocznij naukę
sin blanquear
micro-organisms
rozpocznij naukę
microorganismos
currant
rozpocznij naukę
grosella
bespoken
rozpocznij naukę
hecho a medida
souring
rozpocznij naukę
agria
leavened
rozpocznij naukę
fermentado
starches
rozpocznij naukę
almidones
yeasty
rozpocznij naukę
a levadura
tartar
rozpocznij naukę
sarro
percolation
rozpocznij naukę
filtración
assimilable
rozpocznij naukę
asimilable
turbid
rozpocznij naukę
túrbido
minuteness
rozpocznij naukę
minuciosidad
dessicated
rozpocznij naukę
desecado
pound
rozpocznij naukę
la libra
progressiveness
rozpocznij naukę
progresividad
albumin
rozpocznij naukę
albúmina
coarser
rozpocznij naukę
más grueso
ferment
rozpocznij naukę
fermentar
yolks
rozpocznij naukę
yemas
dietetic
rozpocznij naukę
dietético
spirituous
rozpocznij naukę
espirituoso
casein
rozpocznij naukę
caseína
adulterants
rozpocznij naukę
adulterantes
nutritive
rozpocznij naukę
nutritivo
crescents
rozpocznij naukę
medias lunas
risings
rozpocznij naukę
levantamientos
subdividing
rozpocznij naukę
subdividiendo
vinous
rozpocznij naukę
vinoso
creaming
rozpocznij naukę
cremoso
bakeries
rozpocznij naukę
panaderías
acetic
rozpocznij naukę
acético
cheapening
rozpocznij naukę
abaratamiento
drumhead
rozpocznij naukę
cabeza de tambor
purchasable
rozpocznij naukę
comprable
quarts
rozpocznij naukę
cuartos de galón
meshes
rozpocznij naukę
mallas
globules
rozpocznij naukę
glóbulos
decanting
rozpocznij naukę
decantando
apparatuses
rozpocznij naukę
aparatos
aerating
rozpocznij naukę
aireación
strainers
rozpocznij naukę
coladores
ascribing
rozpocznij naukę
atribuir
spigots
rozpocznij naukę
espigas
granules
rozpocznij naukę
gránulos
extracts
rozpocznij naukę
extractos
correspondingly
rozpocznij naukę
correspondientemente
distillation
rozpocznij naukę
destilación
whitens
rozpocznij naukę
blanquea
Stwórz fiszki
español
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Kolokacje z czasownikami angielskimi
wypróbuj za darmo
Słownictwo angielskie do matury podstawowej
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności