Fichas del libro - "Book of American Baking A Practical Guide Covering Various Branches of the Baking Industry, Including Cakes, Buns, and Pastry, Bread Making, Pie Baking," (Various)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
doughs
rozpocznij naukę
pastas
filtrate
rozpocznij naukę
filtrar
extractive
rozpocznij naukę
extractivo
tartaric
rozpocznij naukę
tartárico
yeasts
rozpocznij naukę
levaduras
self-raising
rozpocznij naukę
auto elevación
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
fermentation
rozpocznij naukę
fermentación
flours
rozpocznij naukę
harinas
ferments
rozpocznij naukę
fermentos
nitrogenous
rozpocznij naukę
nitrogenado
maltose
rozpocznij naukę
maltosa
granulated
rozpocznij naukę
granulado
gelatine
rozpocznij naukę
gelatina
putrefactive
rozpocznij naukę
putrefacto
leavening
rozpocznij naukę
levadura
jumbles
rozpocznij naukę
revoltijo
effectually
rozpocznij naukę
efectivamente
currants
rozpocznij naukę
grosellas
rootlets
rozpocznij naukę
raicillas
adulteration
rozpocznij naukę
adulteración
saccharine
rozpocznij naukę
sacarina
yeast
rozpocznij naukę
la levadura
hygroscopic
rozpocznij naukę
higroscópico
moister
rozpocznij naukę
más húmedo
aeration
rozpocznij naukę
aireación
carbonic
rozpocznij naukę
carbónico
consistence
rozpocznij naukę
consistencia
unfitted
rozpocznij naukę
no equipado
hyphenation
rozpocznij naukę
separación
starch
rozpocznij naukę
el almidón
shortening
rozpocznij naukę
acortamiento
gramme
rozpocznij naukę
gramo
fibrin
rozpocznij naukę
fibrina
lactic
rozpocznij naukę
láctico
sixty-fourth
rozpocznij naukę
sesenta y cuatro
discontinues
rozpocznij naukę
descontinúa
inciter
rozpocznij naukę
incitador
ornamenting
rozpocznij naukę
adornar
smeary
rozpocznij naukę
graso
salicylic
rozpocznij naukę
salicílico
bakers
rozpocznij naukę
panadería
flour
rozpocznij naukę
la harina
nutriment
rozpocznij naukę
alimento
citron
rozpocznij naukę
cidra
illustration
rozpocznij naukę
la ilustración
uncleanliness
rozpocznij naukę
suciedad
carefulness
rozpocznij naukę
cuidado
evenness
rozpocznij naukę
igualdad
one-half
rozpocznij naukę
una mitad
lard
rozpocznij naukę
la manteca (de cerdo)
fluted
rozpocznij naukę
estriado
unbleached
rozpocznij naukę
sin blanquear
micro-organisms
rozpocznij naukę
microorganismos
currant
rozpocznij naukę
grosella
bespoken
rozpocznij naukę
hecho a medida
souring
rozpocznij naukę
agria
leavened
rozpocznij naukę
fermentado
starches
rozpocznij naukę
almidones
yeasty
rozpocznij naukę
a levadura
tartar
rozpocznij naukę
sarro
percolation
rozpocznij naukę
filtración
assimilable
rozpocznij naukę
asimilable
turbid
rozpocznij naukę
túrbido
minuteness
rozpocznij naukę
minuciosidad
dessicated
rozpocznij naukę
desecado
pound
rozpocznij naukę
la libra
progressiveness
rozpocznij naukę
progresividad
albumin
rozpocznij naukę
albúmina
coarser
rozpocznij naukę
más grueso
ferment
rozpocznij naukę
fermentar
yolks
rozpocznij naukę
yemas
dietetic
rozpocznij naukę
dietético
spirituous
rozpocznij naukę
espirituoso
casein
rozpocznij naukę
caseína
adulterants
rozpocznij naukę
adulterantes
nutritive
rozpocznij naukę
nutritivo
crescents
rozpocznij naukę
medias lunas
risings
rozpocznij naukę
levantamientos
subdividing
rozpocznij naukę
subdividiendo
vinous
rozpocznij naukę
vinoso
creaming
rozpocznij naukę
cremoso
bakeries
rozpocznij naukę
panaderías
acetic
rozpocznij naukę
acético
cheapening
rozpocznij naukę
abaratamiento
drumhead
rozpocznij naukę
cabeza de tambor
purchasable
rozpocznij naukę
comprable
quarts
rozpocznij naukę
cuartos de galón
meshes
rozpocznij naukę
mallas
globules
rozpocznij naukę
glóbulos
decanting
rozpocznij naukę
decantando
apparatuses
rozpocznij naukę
aparatos
aerating
rozpocznij naukę
aireación
strainers
rozpocznij naukę
coladores
ascribing
rozpocznij naukę
atribuir
spigots
rozpocznij naukę
espigas
granules
rozpocznij naukę
gránulos
extracts
rozpocznij naukę
extractos
correspondingly
rozpocznij naukę
correspondientemente
distillation
rozpocznij naukę
destilación
whitens
rozpocznij naukę
blanquea

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.