Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Flashcards aus dem Buch - "The Sure to Rise Cooker...
Flashcards aus dem Buch - "The Sure to Rise Cookery Book Is Especially Compiled, and Contains Useful, Everyday Recipes, also Cooking Hints" (T. J. Edmonds)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
sultanas
rozpocznij naukę
Sultaninen
flavouring
rozpocznij naukę
Aroma
consistence
rozpocznij naukę
Konsistenz
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
custards
rozpocznij naukę
Puddings
isinglass
rozpocznij naukę
Hausenblase
heaped
rozpocznij naukę
gehäuft
cornflour
rozpocznij naukę
Maisstärke
suet
rozpocznij naukę
Talg
teaspoon
rozpocznij naukę
Teelöffel
enamelled
rozpocznij naukę
emailliert
mincer
rozpocznij naukę
Fleischwolf
italic
rozpocznij naukę
kursiv
dainties
rozpocznij naukę
Leckereien
cored
rozpocznij naukę
entkernt
tablespoon
rozpocznij naukę
Esslöffel
flour
rozpocznij naukę
Mehl
baking
rozpocznij naukę
Backen
aerated
rozpocznij naukę
belüftet
teaspoons
rozpocznij naukę
Teelöffel
tablespoons
rozpocznij naukę
Esslöffel
grated
rozpocznij naukę
gerieben
candied
rozpocznij naukę
kandiert
stirrer
rozpocznij naukę
Rührer
pared
rozpocznij naukę
verschnitten
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
custard
rozpocznij naukę
Pudding
sultana
rozpocznij naukę
Sultanin
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
curds
rozpocznij naukę
Die Quarkmasse
allspice
rozpocznij naukę
Piment
colander
rozpocznij naukę
Sieb
greased
rozpocznij naukę
gefettete
desiccated
rozpocznij naukę
getrocknet
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
moulds
rozpocznij naukę
Formen
savoury
rozpocznij naukę
Bohnenkraut
moderate
rozpocznij naukę
mäßig
lard
rozpocznij naukę
Schmalz
sift
rozpocznij naukę
sieben
underscores
rozpocznij naukę
unterstreicht
syrups
rozpocznij naukę
Sirupe
sufficiency
rozpocznij naukę
Hinlänglichkeit
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
cookery
rozpocznij naukę
Kochen
bake
rozpocznij naukę
backen
omitting
rozpocznij naukę
Weglassen
oblong
rozpocznij naukę
länglich
spoonfuls
rozpocznij naukę
Löffelchen
powder
rozpocznij naukę
Pulver
teacup
rozpocznij naukę
Teetasse
thinly
rozpocznij naukę
dünn
tins
rozpocznij naukę
Dosen
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
buttered
rozpocznij naukę
gebuttert
stewed
rozpocznij naukę
gedünstet
suppers
rozpocznij naukę
Abendessen
rind
rozpocznij naukę
Rinde
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
paste
rozpocznij naukę
Einfügen
mince
rozpocznij naukę
Hackfleisch
domesticity
rozpocznij naukę
Häuslichkeit
frothy
rozpocznij naukę
schaumig
outsides
rozpocznij naukę
Außenseiter
oven
rozpocznij naukę
Backofen
sunbeam
rozpocznij naukę
Sonnenstrahl
minced
rozpocznij naukę
gehackt
girdle
rozpocznij naukę
Gürtel
cakes
rozpocznij naukę
Kuchen
unbeaten
rozpocznij naukę
ungeschlagen
testimonials
rozpocznij naukę
Referenzen
grate
rozpocznij naukę
Gitter
ingredients
rozpocznij naukę
Zutaten
alternately
rozpocznij naukę
abwechselnd
flavoured
rozpocznij naukę
mit ...-Geschmack
pears
rozpocznij naukę
Birnen
baste
rozpocznij naukę
heften
breadcrumbs
rozpocznij naukę
Semmelbrösel
halve
rozpocznij naukę
halbieren
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
neglects
rozpocznij naukę
vernachlässigt
raisins
rozpocznij naukę
Rosinen
chillies
rozpocznij naukę
Peperoni
caraway
rozpocznij naukę
Kümmel
currant
rozpocznij naukę
Johannisbeere
thickness
rozpocznij naukę
Dicke
liberally
rozpocznij naukę
großzügig
almonds
rozpocznij naukę
Mandeln
sprinkle
rozpocznij naukę
streuen
knead
rozpocznij naukę
kneten
peel
rozpocznij naukę
schälen
raspberry
rozpocznij naukę
Himbeere
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
mix
rozpocznij naukę
mischen
mixture
rozpocznij naukę
Mischung
pastry
rozpocznij naukę
Gebäck
Stwórz fiszki
Deutsch
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo angielskie do matury podstawowej
wypróbuj za darmo
300 najważniejszych określeń po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności