Fiches du livre - "The Sure to Rise Cookery Book Is Especially Compiled, and Contains Useful, Everyday Recipes, also Cooking Hints" (T. J. Edmonds)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
floured
rozpocznij naukę
fariné
sultanas
rozpocznij naukę
sultanes
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
consistence
rozpocznij naukę
consistance
cupful
rozpocznij naukę
tasse
currants
rozpocznij naukę
groseilles
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
heaped
rozpocznij naukę
entassés
sago
rozpocznij naukę
sagou
cornflour
rozpocznij naukę
farine de maïs
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
enamelled
rozpocznij naukę
émaillé
mincer
rozpocznij naukę
hachoir
italic
rozpocznij naukę
italique
dainties
rozpocznij naukę
délices
cored
rozpocznij naukę
évidé
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
flour
rozpocznij naukę
farine
baking
rozpocznij naukę
cuisson
aerated
rozpocznij naukę
aéré
teaspoons
rozpocznij naukę
cuillères à café
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
grated
rozpocznij naukę
râpé
candied
rozpocznij naukę
confit
stirrer
rozpocznij naukę
agitateur
pared
rozpocznij naukę
paré
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
custard
rozpocznij naukę
Crème
sultana
rozpocznij naukę
sultane
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
curds
rozpocznij naukę
Lait caillé
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
colander
rozpocznij naukę
passoire
greased
rozpocznij naukę
graissé
desiccated
rozpocznij naukę
desséché
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
moulds
rozpocznij naukę
moules
savoury
rozpocznij naukę
sarriette
moderate
rozpocznij naukę
modérer
lard
rozpocznij naukę
saindoux
sift
rozpocznij naukę
tamiser
underscores
rozpocznij naukę
soulignements
syrups
rozpocznij naukę
sirops
sufficiency
rozpocznij naukę
suffisance
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
bake
rozpocznij naukę
cuire
omitting
rozpocznij naukę
omettre
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
powder
rozpocznij naukę
poudre
teacup
rozpocznij naukę
tasse à thé
thinly
rozpocznij naukę
Faiblement
tins
rozpocznij naukę
boites de conserves
browned
rozpocznij naukę
bruni
shortbread
rozpocznij naukę
sables
buttered
rozpocznij naukę
beurré
pare
rozpocznij naukę
parer
stewed
rozpocznij naukę
cuit
suppers
rozpocznij naukę
soupers
rind
rozpocznij naukę
couenne
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
paste
rozpocznij naukę
coller
mince
rozpocznij naukę
hacher
domesticity
rozpocznij naukę
la domesticité
frothy
rozpocznij naukę
mousseux
outsides
rozpocznij naukę
extérieurs
oven
rozpocznij naukę
four
sunbeam
rozpocznij naukę
rayon de soleil
minced
rozpocznij naukę
haché
girdle
rozpocznij naukę
ceinture
butter
rozpocznij naukę
beurre
cakes
rozpocznij naukę
Gâteaux
unbeaten
rozpocznij naukę
invaincu
testimonials
rozpocznij naukę
témoignages
grate
rozpocznij naukę
grille
ingredients
rozpocznij naukę
Ingrédients
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
flavoured
rozpocznij naukę
parfumé
pears
rozpocznij naukę
des poires
baste
rozpocznij naukę
arroser
breadcrumbs
rozpocznij naukę
chapelure
halve
rozpocznij naukę
réduire de moitié
parsley
rozpocznij naukę
persil
neglects
rozpocznij naukę
néglige
raisins
rozpocznij naukę
raisins secs
chillies
rozpocznij naukę
piments
caraway
rozpocznij naukę
Carvi
currant
rozpocznij naukę
groseille
thickness
rozpocznij naukę
épaisseur
madeira
rozpocznij naukę
Madère
liberally
rozpocznij naukę
libéralement
almonds
rozpocznij naukę
amandes
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
knead
rozpocznij naukę
pétrir
peel
rozpocznij naukę
peler

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.