Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiszki z książki - "The Stag Cook Book Written for...
Fiszki z książki - "The Stag Cook Book Written for Men by Men" (Carroll Mac Sheridan)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
floured
rozpocznij naukę
mąką
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
nutmegs
rozpocznij naukę
gałki muszkatołowe
perpendicularly
rozpocznij naukę
pionowo
terrapin
rozpocznij naukę
żółw wodny
morels
rozpocznij naukę
smardze
lacteal
rozpocznij naukę
mleczny
self-raising
rozpocznij naukę
samo-świadomości
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
vermicelli
rozpocznij naukę
wermiszel
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
allspice
rozpocznij naukę
piment
jowl
rozpocznij naukę
podgardle
tablespoon
rozpocznij naukę
łyżka
odoriferous
rozpocznij naukę
wonny
isinglass
rozpocznij naukę
klej rybi
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
pulps
rozpocznij naukę
pulpy
epicurean
rozpocznij naukę
epikurejski
tottered
rozpocznij naukę
zachwiał
vitiated
rozpocznij naukę
dotknięta
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
gages
rozpocznij naukę
Gage
heaping
rozpocznij naukę
czubata
pone
rozpocznij naukę
placek kukurydziany
whitens
rozpocznij naukę
wybiela
gastronomical
rozpocznij naukę
gastronomiczny
provender
rozpocznij naukę
obrok
grated
rozpocznij naukę
tarty
bivalve
rozpocznij naukę
skorupiak
sobriquet
rozpocznij naukę
przydomek
larding
rozpocznij naukę
smalec
one-half
rozpocznij naukę
połowa
apertures
rozpocznij naukę
Otwory
tureen
rozpocznij naukę
waza
broiler
rozpocznij naukę
brojler
percolated
rozpocznij naukę
wsiąkniętą
chervil
rozpocznij naukę
trybula
middle-sized
rozpocznij naukę
Średniej wielkości
upholder
rozpocznij naukę
strażnik
delectation
rozpocznij naukę
delektowanie
copiously
rozpocznij naukę
suto
paprika
rozpocznij naukę
papryka
glassful
rozpocznij naukę
szklanka
gyrations
rozpocznij naukę
wiry
tines
rozpocznij naukę
zęby
broil
rozpocznij naukę
burda
scabrous
rozpocznij naukę
chropowaty
mastication
rozpocznij naukę
żucie
cartload
rozpocznij naukę
fura
whimsically
rozpocznij naukę
kapryśnie
soapstone
rozpocznij naukę
steatytu
compote
rozpocznij naukę
kompot
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
forebodings
rozpocznij naukę
przeczucia
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
elderberry
rozpocznij naukę
czarnego bzu
teaspoon
rozpocznij naukę
łyżeczka
glacé
rozpocznij naukę
lukrowany
finely
rozpocznij naukę
pięknie
apportion
rozpocznij naukę
podzielić
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
cloves
rozpocznij naukę
goździki
shallots
rozpocznij naukę
szalotki
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
skillet
rozpocznij naukę
rondel
quart
rozpocznij naukę
kwarta
colander
rozpocznij naukę
durszlak
teaspoons
rozpocznij naukę
łyżeczki
horseradish
rozpocznij naukę
chrzan
griddle
rozpocznij naukę
rodzaj patelni
simper
rozpocznij naukę
wdzięczyć się
appraisers
rozpocznij naukę
rzeczoznawcy
mellows
rozpocznij naukę
smaków
axioms
rozpocznij naukę
aksjomaty
browned
rozpocznij naukę
rumiane
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
briskly
rozpocznij naukę
raźnie
vol
rozpocznij naukę
vol.
gastronomic
rozpocznij naukę
gastronomiczny
partiality
rozpocznij naukę
stronniczość
bouillon
rozpocznij naukę
bulion
wistfully
rozpocznij naukę
tęsknie
enlivened
rozpocznij naukę
ożywiony
roquefort
rozpocznij naukę
ser Rokfor
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
thickening
rozpocznij naukę
zagęszczający
tremulous
rozpocznij naukę
drżący
shortcake
rozpocznij naukę
babki
clove
rozpocznij naukę
goździk
jocund
rozpocznij naukę
pogodny
obtainable
rozpocznij naukę
osiągalny
chives
rozpocznij naukę
szczypiorek
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
soupçon
rozpocznij naukę
odrobina
sweetbread
rozpocznij naukę
słodki chleb
sized
rozpocznij naukę
wielkości
cornmeal
rozpocznij naukę
kukurydziana
dyspepsia
rozpocznij naukę
niestrawność
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Rozmówki polsko-angielskie
wypróbuj za darmo
1000 najpopularniejszych angielskich słów
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności