Fiches du livre - "The Stag Cook Book Written for Men by Men" (Carroll Mac Sheridan)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
floured
rozpocznij naukę
fariné
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
cupful
rozpocznij naukę
tasse
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
perpendicularly
rozpocznij naukę
perpendiculairement
canvasback
rozpocznij naukę
toile de fond
terrapin
rozpocznij naukę
tortue
morels
rozpocznij naukę
morilles
lacteal
rozpocznij naukę
lacté
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
self-raising
rozpocznij naukę
auto-élevage
ladled
rozpocznij naukę
louche
granulated
rozpocznij naukę
granulé
waggles
rozpocznij naukę
remue
coarsest
rozpocznij naukę
le plus grossier
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
jowl
rozpocznij naukę
bajoue
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
odoriferous
rozpocznij naukę
odoriférant
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
pulps
rozpocznij naukę
les pulpes
epicurean
rozpocznij naukę
épicurien
tottered
rozpocznij naukę
chancelé
vitiated
rozpocznij naukę
vicié
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
gages
rozpocznij naukę
les jauges
shortcakes
rozpocznij naukę
sablés
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
heaping
rozpocznij naukę
entassement
rasher
rozpocznij naukę
tranche de bacon
solemnized
rozpocznij naukę
célébré
whitens
rozpocznij naukę
blanchir
gastronomical
rozpocznij naukę
gastronomique
provender
rozpocznij naukę
fourrage
grated
rozpocznij naukę
râpé
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
apertures
rozpocznij naukę
ouvertures
tureen
rozpocznij naukę
soupière
broiler
rozpocznij naukę
gril
percolated
rozpocznij naukę
percolé
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
middle-sized
rozpocznij naukę
taille moyenne
upholder
rozpocznij naukę
défenseur
delectation
rozpocznij naukę
délectation
copiously
rozpocznij naukę
copieusement
broiling
rozpocznij naukę
griller
glassful
rozpocznij naukę
plein verre
gyrations
rozpocznij naukę
des girations
tines
rozpocznij naukę
les dents
broil
rozpocznij naukę
griller
scabrous
rozpocznij naukę
scabreux
cartload
rozpocznij naukę
charretée
whimsically
rozpocznij naukę
fantaisiste
soapstone
rozpocznij naukę
stéatite
basting
rozpocznij naukę
arroser
forebodings
rozpocznij naukę
préjugés
ragout
rozpocznij naukę
ragoût
parsley
rozpocznij naukę
persil
elderberry
rozpocznij naukę
sureau
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
finely
rozpocznij naukę
finement
apportion
rozpocznij naukę
répartir
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
shallots
rozpocznij naukę
échalotes
currant
rozpocznij naukę
groseille
grizzles
rozpocznij naukę
des pinces
skillet
rozpocznij naukę
poêlon
quart
rozpocznij naukę
litre
colander
rozpocznij naukę
passoire
teaspoons
rozpocznij naukę
cuillères à café
horseradish
rozpocznij naukę
Raifort
griddle
rozpocznij naukę
plaque
simper
rozpocznij naukę
minauder
appraisers
rozpocznij naukę
évaluateurs
mellows
rozpocznij naukę
doux
axioms
rozpocznij naukę
axiomes
browned
rozpocznij naukę
bruni
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
briskly
rozpocznij naukę
vivement
gastronomic
rozpocznij naukę
gastronomique
partiality
rozpocznij naukę
partialité
wistfully
rozpocznij naukę
avec nostalgie
enlivened
rozpocznij naukę
égayé
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
thickening
rozpocznij naukę
épaississant
tremulous
rozpocznij naukę
tremblant
clove
rozpocznij naukę
Clou de girofle
obtainable
rozpocznij naukę
obtenu
hollyhocks
rozpocznij naukę
roses trémières
chives
rozpocznij naukę
ciboulette
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
sweetbread
rozpocznij naukę
pain sucré
sized
rozpocznij naukę
taille
cornmeal
rozpocznij naukę
farine de maïs
dyspepsia
rozpocznij naukę
dyspepsie
thinness
rozpocznij naukę
minceur
sputter
rozpocznij naukę
crépitement

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.