Fiszki z książki - "The Art of Candy Making With Illustrations" (The Home Candy Makers)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
fondant
rozpocznij naukę
kremówka
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
ornamenting
rozpocznij naukę
zdobnictwo
oilcloth
rozpocznij naukę
cerata
pastes
rozpocznij naukę
pasty
sugaring
rozpocznij naukę
słodzenie
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
unhandy
rozpocznij naukę
niepraktyczny
bitter-sweet
rozpocznij naukę
słodko-gorzki
caramels
rozpocznij naukę
karmelki
confectioners
rozpocznij naukę
Cukierek
commences
rozpocznij naukę
rozpoczyna
acetic
rozpocznij naukę
octowy
coating
rozpocznij naukę
powłoka
nutted
rozpocznij naukę
orzechowy
scraper
rozpocznij naukę
skrobak
filbert
rozpocznij naukę
leszczyna
confectioner
rozpocznij naukę
cukiernik
moulded
rozpocznij naukę
formowane
one-half
rozpocznij naukę
połowa
glucose
rozpocznij naukę
glukoza
thermometer
rozpocznij naukę
termometr
creaming
rozpocznij naukę
kremowanie
glycerine
rozpocznij naukę
gliceryna
coated
rozpocznij naukę
pokryty
slab
rozpocznij naukę
płyta
coatings
rozpocznij naukę
Powłoki
unshelled
rozpocznij naukę
niełuskane
illustration
rozpocznij naukę
ilustracja
candied
rozpocznij naukę
kandyzowany
citron
rozpocznij naukę
cytryna
wafers
rozpocznij naukę
wafle
oblong
rozpocznij naukę
podłużny
silvered
rozpocznij naukę
posrebrzane
moulding
rozpocznij naukę
odlewanie
tartar
rozpocznij naukę
kamień nazębny
grained
rozpocznij naukę
drobnoziarnisty
moulds
rozpocznij naukę
formy
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
moistened
rozpocznij naukę
zwilża
pecans
rozpocznij naukę
orzechy pecan
grated
rozpocznij naukę
tarty
mellows
rozpocznij naukę
smaków
cornstarch
rozpocznij naukę
skrobi kukurydzianej
steams
rozpocznij naukę
Opary wydzielające
curdling
rozpocznij naukę
zsiadłe
kettle
rozpocznij naukę
czajnik
unsweetened
rozpocznij naukę
niesłodzone
damask
rozpocznij naukę
adamaszek
kneading
rozpocznij naukę
ugniatanie
candies
rozpocznij naukę
cukierki
walnuts
rozpocznij naukę
orzechy włoskie
adulteration
rozpocznij naukę
fałszerstwo
taffy
rozpocznij naukę
irys cukierek
stiffens
rozpocznij naukę
usztywnia
coarser
rozpocznij naukę
grubsze
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
batch
rozpocznij naukę
partia
harden
rozpocznij naukę
stwardnieć
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
starch
rozpocznij naukę
mąka ziemniaczana
blanching
rozpocznij naukę
blanszowanie
imparts
rozpocznij naukę
nadaje
syrup
rozpocznij naukę
syrop
overcooking
rozpocznij naukę
przegotowanie
batches
rozpocznij naukę
partie
brittle
rozpocznij naukę
kruchy
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
greased
rozpocznij naukę
nasmarowane
creams
rozpocznij naukę
kremy
globules
rozpocznij naukę
globule
stiffen
rozpocznij naukę
twardnieć
stir
rozpocznij naukę
zamieszać
hardens
rozpocznij naukę
twardnieje
registers
rozpocznij naukę
Rejestry
mealy
rozpocznij naukę
mączny
tablespoon
rozpocznij naukę
łyżka
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
fig
rozpocznij naukę
figa
blanch
rozpocznij naukę
sparzyć
protrude
rozpocznij naukę
wystawać
sugared
rozpocznij naukę
słodzone
dipping
rozpocznij naukę
zanurzenie
sift
rozpocznij naukę
przesiać
wafer
rozpocznij naukę
opłatek
stickier
rozpocznij naukę
lepki
kneaded
rozpocznij naukę
ugniata
pistachio
rozpocznij naukę
pistacjowy
vanilla
rozpocznij naukę
wanilia
mould
rozpocznij naukę
pleśń
fudge
rozpocznij naukę
banialuki
hickory
rozpocznij naukę
amerykański orzech biały
nougat
rozpocznij naukę
nugat
walnut
rozpocznij naukę
orzech włoski
reheated
rozpocznij naukę
odgrzewany
yellowish
rozpocznij naukę
żółtawy
fritters
rozpocznij naukę
placki
almonds
rozpocznij naukę
migdały
molasses
rozpocznij naukę
melasa

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.