Fiches du livre - "The Art of Candy Making With Illustrations" (The Home Candy Makers)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
granulated
rozpocznij naukę
granulé
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
oilcloth
rozpocznij naukę
toile cirée
pastes
rozpocznij naukę
des pâtes
sugaring
rozpocznij naukę
sucre
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
unhandy
rozpocznij naukę
incommode
bitter-sweet
rozpocznij naukę
doux amer
confectioners
rozpocznij naukę
confiseurs
commences
rozpocznij naukę
commence par
acetic
rozpocznij naukę
acétique
coating
rozpocznij naukę
enrobage
nutted
rozpocznij naukę
cinglé
scraper
rozpocznij naukę
grattoir
filbert
rozpocznij naukę
aveline
confectioner
rozpocznij naukę
confiseur
moulded
rozpocznij naukę
moulé
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
thermometer
rozpocznij naukę
thermomètre
creaming
rozpocznij naukę
crémage
glycerine
rozpocznij naukę
glycérine
coated
rozpocznij naukę
recouvert
slab
rozpocznij naukę
dalle
coatings
rozpocznij naukę
revêtements
unshelled
rozpocznij naukę
non décortiqué
candied
rozpocznij naukę
confit
wafers
rozpocznij naukę
gaufrettes
silvered
rozpocznij naukę
argenté
moulding
rozpocznij naukę
moulage
tartar
rozpocznij naukę
tartre
grained
rozpocznij naukę
à grain
moulds
rozpocznij naukę
moules
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
moistened
rozpocznij naukę
humidifié
pecans
rozpocznij naukę
noix de pécan
grated
rozpocznij naukę
râpé
mellows
rozpocznij naukę
doux
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
steams
rozpocznij naukę
les vapeurs
curdling
rozpocznij naukę
coagulation
kettle
rozpocznij naukę
bouilloire
unsweetened
rozpocznij naukę
non sucré
damask
rozpocznij naukę
damassé
kneading
rozpocznij naukę
pétrissage
candies
rozpocznij naukę
des sucreries
orientals
rozpocznij naukę
orientaux
walnuts
rozpocznij naukę
noix
adulteration
rozpocznij naukę
falsification
taffy
rozpocznij naukę
tire
stiffens
rozpocznij naukę
se raidit
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
knead
rozpocznij naukę
pétrir
harden
rozpocznij naukę
durcir
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
curdles
rozpocznij naukę
cailloux
starch
rozpocznij naukę
amidon
blanching
rozpocznij naukę
blanchir
imparts
rozpocznij naukę
transmet
syrup
rozpocznij naukę
sirop
overcooking
rozpocznij naukę
trop cuire
batches
rozpocznij naukę
lots
brittle
rozpocznij naukę
fragile
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
greased
rozpocznij naukę
graissé
creams
rozpocznij naukę
crèmes
stiffen
rozpocznij naukę
Raidir
stir
rozpocznij naukę
remuer
hardens
rozpocznij naukę
durcit
registers
rozpocznij naukę
registres
mealy
rozpocznij naukę
farineux
maraschino
rozpocznij naukę
Marasquin
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
fig
rozpocznij naukę
figue
blanch
rozpocznij naukę
blanchir
protrude
rozpocznij naukę
dépasser
sugared
rozpocznij naukę
sucré
dipping
rozpocznij naukę
plongement
sift
rozpocznij naukę
tamiser
wafer
rozpocznij naukę
tranche
brittles
rozpocznij naukę
bretelles
stickier
rozpocznij naukę
plus collant
kneaded
rozpocznij naukę
malaxé
pistachio
rozpocznij naukę
pistache
vanilla
rozpocznij naukę
vanille
mould
rozpocznij naukę
moule
fudge
rozpocznij naukę
truquer
walnut
rozpocznij naukę
noyer
curdle
rozpocznij naukę
cailler
reheated
rozpocznij naukę
réchauffé
yellowish
rozpocznij naukę
jaunâtre
fritters
rozpocznij naukę
beignets
almonds
rozpocznij naukę
amandes
molasses
rozpocznij naukę
mélasse
cherries
rozpocznij naukę
cerises
glossy
rozpocznij naukę
brillant
funnel
rozpocznij naukę
entonnoir
stirring
rozpocznij naukę
En remuant
pint
rozpocznij naukę
pinte

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.