Fichas del libro - "The Art of Candy Making With Illustrations" (The Home Candy Makers)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
granulated
rozpocznij naukę
granulado
ornamenting
rozpocznij naukę
adornar
oilcloth
rozpocznij naukę
hule
pastes
rozpocznij naukę
pastas
sugaring
rozpocznij naukę
Azucar
filberts
rozpocznij naukę
avellanas
gelatine
rozpocznij naukę
gelatina
unhandy
rozpocznij naukę
desagradable
bitter-sweet
rozpocznij naukę
agridulce
caramels
rozpocznij naukę
caramelos
confectioners
rozpocznij naukę
pasteleros
commences
rozpocznij naukę
comienza
acetic
rozpocznij naukę
acético
coating
rozpocznij naukę
revestimiento
scraper
rozpocznij naukę
raspador
filbert
rozpocznij naukę
avellana
confectioner
rozpocznij naukę
confitero
moulded
rozpocznij naukę
moldeado
one-half
rozpocznij naukę
una mitad
glucose
rozpocznij naukę
la glucosa
thermometer
rozpocznij naukę
el termómetro
creaming
rozpocznij naukę
cremoso
glycerine
rozpocznij naukę
glicerina
coated
rozpocznij naukę
saburral
slab
rozpocznij naukę
losa
coatings
rozpocznij naukę
revestimientos
unshelled
rozpocznij naukę
descascarado
illustration
rozpocznij naukę
la ilustración
candied
rozpocznij naukę
azucarado
citron
rozpocznij naukę
cidra
wafers
rozpocznij naukę
obleas
oblong
rozpocznij naukę
oblongo
silvered
rozpocznij naukę
plateado
moulding
rozpocznij naukę
moldura
tartar
rozpocznij naukę
sarro
grained
rozpocznij naukę
granulado
moulds
rozpocznij naukę
moldes
yolks
rozpocznij naukę
yemas
moistened
rozpocznij naukę
humedecido
pecans
rozpocznij naukę
nueces pecanas
grated
rozpocznij naukę
rallado
mellows
rozpocznij naukę
dulzura
cornstarch
rozpocznij naukę
maicena
steams
rozpocznij naukę
vapores
curdling
rozpocznij naukę
cuajado
kettle
rozpocznij naukę
hervidor
unsweetened
rozpocznij naukę
sin azúcar
damask
rozpocznij naukę
damasco
kneading
rozpocznij naukę
amasadura
candies
rozpocznij naukę
dulces
orientals
rozpocznij naukę
orientales
wintergreen
rozpocznij naukę
gaulteria
walnuts
rozpocznij naukę
nueces
adulteration
rozpocznij naukę
adulteración
taffy
rozpocznij naukę
caramelo
stiffens
rozpocznij naukę
endurece
coarser
rozpocznij naukę
más grueso
knead
rozpocznij naukę
amasar
batch
rozpocznij naukę
lote
harden
rozpocznij naukę
endurecer
thicken
rozpocznij naukę
espesar
curdles
rozpocznij naukę
cuajada
starch
rozpocznij naukę
el almidón
blanching
rozpocznij naukę
escaldado
imparts
rozpocznij naukę
imparte
syrup
rozpocznij naukę
el jarabe
overcooking
rozpocznij naukę
sobrecocinando
batches
rozpocznij naukę
lotes
brittle
rozpocznij naukę
frágil
crosswise
rozpocznij naukę
al través
greased
rozpocznij naukę
engrasado
creams
rozpocznij naukę
cremas
globules
rozpocznij naukę
glóbulos
stiffen
rozpocznij naukę
endurecer
stir
rozpocznij naukę
remover
hardens
rozpocznij naukę
endurece
registers
rozpocznij naukę
registros
mealy
rozpocznij naukę
harinoso
maraschino
rozpocznij naukę
marrasquino
tablespoon
rozpocznij naukę
cucharada
moisten
rozpocznij naukę
humedecer
fig
rozpocznij naukę
el higo
blanch
rozpocznij naukę
blanquear
protrude
rozpocznij naukę
sobresalir
sugared
rozpocznij naukę
azucarado
dipping
rozpocznij naukę
inmersión
sift
rozpocznij naukę
tamizar a
wafer
rozpocznij naukę
oblea
stickier
rozpocznij naukę
más pegajoso
kneaded
rozpocznij naukę
amasada
pistachio
rozpocznij naukę
pistacho
vanilla
rozpocznij naukę
la vainilla
mould
rozpocznij naukę
molde
fudge
rozpocznij naukę
Dulce de azúcar
hickory
rozpocznij naukę
nuez dura
nougat
rozpocznij naukę
turrón
walnut
rozpocznij naukę
la nuez
curdle
rozpocznij naukę
cuajarse
reheated
rozpocznij naukę
recalentado

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.