Fiches du livre - "USDA Farmers' Bulletin No. 1438: Making Fermented Pickles" (Edwin LeFevre)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
brined
rozpocznij naukę
saumuré
vinegars
rozpocznij naukę
vinaigres
yeasts
rozpocznij naukę
levures
spoilage
rozpocznij naukę
détérioration
brine
rozpocznij naukę
eau salée
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
brining
rozpocznij naukę
saumurage
microbiological
rozpocznij naukę
microbiologique
hydrometer
rozpocznij naukę
hydromètre
oversupply
rozpocznij naukę
l'offre excédentaire
dairying
rozpocznij naukę
laiterie
pickling
rozpocznij naukę
décapage
carbonates
rozpocznij naukę
les carbonates
caking
rozpocznij naukę
agglutinant
translucency
rozpocznij naukę
translucidité
stoneware
rozpocznij naukę
grès
cucumbers
rozpocznij naukę
concombres
cheesecloth
rozpocznij naukę
étamine
lactic
rozpocznij naukę
lactique
transcriber
rozpocznij naukę
transcripteur
italic
rozpocznij naukę
italique
greened
rozpocznij naukę
écologisé
mycologist
rozpocznij naukę
mycologue
resealing
rozpocznij naukę
refermer
alkalinity
rozpocznij naukę
alcalinité
salting
rozpocznij naukę
salaison
acetic
rozpocznij naukę
acétique
open-top
rozpocznij naukę
toit ouvert
sourness
rozpocznij naukę
acidité
paraffin
rozpocznij naukę
paraffine
appreciable
rozpocznij naukę
appréciable
obtainable
rozpocznij naukę
obtenu
some
rozpocznij naukę
certains
denoted
rozpocznij naukę
noté
acidity
rozpocznij naukę
acidité
dill
rozpocznij naukę
aneth
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
pickles
rozpocznij naukę
cornichons
fermented
rozpocznij naukę
fermenté
correspondingly
rozpocznij naukę
en conséquence
practicable
rozpocznij naukę
praticable
gherkins
rozpocznij naukę
cornichons
utilization
rozpocznij naukę
utilisation
sauerkraut
rozpocznij naukę
Choucroute
granulated
rozpocznij naukę
granulé
imperfectly
rozpocznij naukę
imparfaitement
overproduction
rozpocznij naukę
surproduction
furnishes
rozpocznij naukę
fournit
constituting
rozpocznij naukę
constituant
receptacles
rozpocznij naukę
réceptacles
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
materially
rozpocznij naukę
matériellement
phenolphthalein
rozpocznij naukę
phénolphtaléine
cloudiness
rozpocznij naukę
nébulosité
fungicide
rozpocznij naukę
fongicide
litmus
rozpocznij naukę
tournesol
imparting
rozpocznij naukę
donner
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
whitish
rozpocznij naukę
blanchâtre
injurious
rozpocznij naukę
préjudiciable
osmotic
rozpocznij naukę
osmotique
hardening
rozpocznij naukę
durcissement
crocks
rozpocznij naukę
les crocs
blackening
rozpocznij naukę
noircissement
firmness
rozpocznij naukę
fermeté
nubs
rozpocznij naukę
les bosses
turmeric
rozpocznij naukę
Safran des Indes
pinkish
rozpocznij naukę
rosâtre
balling
rozpocznij naukę
balle
jars
rozpocznij naukę
pots
spices
rozpocznij naukę
épices
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
objectionable
rozpocznij naukę
répréhensible
greening
rozpocznij naukę
écologisation
potash
rozpocznij naukę
potasse
quantities
rozpocznij naukę
quantités
horticultural
rozpocznij naukę
horticole
adulterated
rozpocznij naukę
adultéré
classed
rozpocznij naukę
classé
alum
rozpocznij naukę
alun
curing
rozpocznij naukę
guérir
stockyards
rozpocznij naukę
des parcs à bestiaux
chiefly
rozpocznij naukę
principalement
acetate
rozpocznij naukę
acétate
quantity
rozpocznij naukę
quantité
kegs
rozpocznij naukę
fûts
insuring
rozpocznij naukę
assurer
speedily
rozpocznij naukę
rapidement
expediency
rozpocznij naukę
opportunité
entomology
rozpocznij naukę
entomologie
caraway
rozpocznij naukę
Carvi
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
hydrate
rozpocznij naukę
hydrater
liquors
rozpocznij naukę
liqueurs
lye
rozpocznij naukę
lessive
perishable
rozpocznij naukę
périssable
dissolving
rozpocznij naukę
se dissoudre
skimmed
rozpocznij naukę
écrémé
desired
rozpocznij naukę
voulu
osmosis
rozpocznij naukę
osmose
evaporating
rozpocznij naukę
s'évaporer

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.