Fiszki z książki - "Encyclopedia of Diet, Vol. 4 (of 5) A Treatise on the Food Question" (Eugene Christian)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
mastication
rozpocznij naukę
żucie
parsnips
rozpocznij naukę
pasternak
catarrh
rozpocznij naukę
katar
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
nitrogenous
rozpocznij naukę
azotowy
masticate
rozpocznij naukę
przeżuwać
assimilable
rozpocznij naukę
przyswajalny
neurasthenia
rozpocznij naukę
neurastenia
bran
rozpocznij naukę
otręby
vol
rozpocznij naukę
vol.
tubercular
rozpocznij naukę
bulwkowaty
smelts
rozpocznij naukę
wytapia
masticating
rozpocznij naukę
mastykacja
phagocytes
rozpocznij naukę
fagocyty
fineness
rozpocznij naukę
delikatność
overeats
rozpocznij naukę
przejadania
uncooked
rozpocznij naukę
niegotowane
gelatin
rozpocznij naukę
żelatyna
luncheon
rozpocznij naukę
obiad
junket
rozpocznij naukę
majówka
predominate
rozpocznij naukę
przeważać
turnips
rozpocznij naukę
rzepa
inharmonious
rozpocznij naukę
nieharmonijny
spoonful
rozpocznij naukę
łyżka
buttermilk
rozpocznij naukę
maślanka
constipating
rozpocznij naukę
zaparcie
digestible
rozpocznij naukę
strawny
assimilates
rozpocznij naukę
asymiluje
counteractive
rozpocznij naukę
przeciwdziałający
omitting
rozpocznij naukę
pomijając
ataxia
rozpocznij naukę
ataksja
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
menus
rozpocznij naukę
menu
coddled
rozpocznij naukę
rozpieszczani
overeat
rozpocznij naukę
przejadać się
baked
rozpocznij naukę
pieczony
purée
rozpocznij naukę
puré
wheat
rozpocznij naukę
pszenica
grated
rozpocznij naukę
tarty
awaking
rozpocznij naukę
budząc
omitted
rozpocznij naukę
pominięte
prostrations
rozpocznij naukę
pokłony
dietetic
rozpocznij naukę
dietetyków
consequent
rozpocznij naukę
konsekwentny
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
fermentation
rozpocznij naukę
fermentacja
heaping
rozpocznij naukę
czubata
unsweetened
rozpocznij naukę
niesłodzone
rheumatic
rozpocznij naukę
reumatyczny
boiled
rozpocznij naukę
gotowany
exceedingly
rozpocznij naukę
niezmiernie
pulps
rozpocznij naukę
pulpy
medium-sized
rozpocznij naukę
średnie
groats
rozpocznij naukę
kasza
simmered
rozpocznij naukę
gotowana
raisins
rozpocznij naukę
rodzynki
vigorous
rozpocznij naukę
energiczny
farina
rozpocznij naukę
mąka
beets
rozpocznij naukę
buraki
celery
rozpocznij naukę
seler
soluble
rozpocznij naukę
rozpuszczalny
starches
rozpocznij naukę
skrobie
digestion
rozpocznij naukę
trawienie
asparagus
rozpocznij naukę
szparagi
carbohydrate
rozpocznij naukę
wodorowęglan
intoxicants
rozpocznij naukę
środki odurzające
endive
rozpocznij naukę
cykoria
quantity
rozpocznij naukę
ilość
nervousness
rozpocznij naukę
nerwowość
gems
rozpocznij naukę
kamienie
ripe
rozpocznij naukę
dojrzały / dojrzała
figs
rozpocznij naukę
figi
correspondingly
rozpocznij naukę
odpowiednio
omit
rozpocznij naukę
pomijać
prunes
rozpocznij naukę
suszone śliwki
one-half
rozpocznij naukę
połowa
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
torpid
rozpocznij naukę
apatyczny
spinach
rozpocznij naukę
szpinak
portion
rozpocznij naukę
porcja
consumptive
rozpocznij naukę
suchotnik
assimilation
rozpocznij naukę
asymilacja
decreasing
rozpocznij naukę
zmniejszenie
vitality
rozpocznij naukę
witalność
liberally
rozpocznij naukę
liberalny
carrots
rozpocznij naukę
marchew
spoonfuls
rozpocznij naukę
łyżki
potato
rozpocznij naukę
ziemniak
yolk
rozpocznij naukę
żółtko
overeating
rozpocznij naukę
przejadanie
legumes
rozpocznij naukę
warzywa strączkowe
eczema
rozpocznij naukę
wykwit skórny
salivary
rozpocznij naukę
ślinowych
congestion
rozpocznij naukę
przekrwienie
menu
rozpocznij naukę
karta dań
chiefly
rozpocznij naukę
głównie
colds
rozpocznij naukę
przeziębienia
peas
rozpocznij naukę
groszek
sweetened
rozpocznij naukę
osłodzony
varying
rozpocznij naukę
różnej

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.