Fiches du livre - "Encyclopedia of Diet, Vol. 4 (of 5) A Treatise on the Food Question" (Eugene Christian)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
masticated
rozpocznij naukę
mastiqué
parsnips
rozpocznij naukę
panais
catarrh
rozpocznij naukę
catarrhe
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
masticate
rozpocznij naukę
mastiquer
recook
rozpocznij naukę
recooker
neurasthenia
rozpocznij naukę
neurasthénie
bran
rozpocznij naukę
fibre
tubercular
rozpocznij naukę
tuberculeux
smelts
rozpocznij naukę
fondre
masticating
rozpocznij naukę
mastiquer
fineness
rozpocznij naukę
finesse
overeats
rozpocznij naukę
les excès
uncooked
rozpocznij naukę
non cuit
gelatin
rozpocznij naukę
Gélatine
luncheon
rozpocznij naukę
déjeuner
junket
rozpocznij naukę
voyage
predominate
rozpocznij naukę
prédominer
turnips
rozpocznij naukę
navets
inharmonious
rozpocznij naukę
inharmonieux
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
buttermilk
rozpocznij naukę
Babeurre
constipating
rozpocznij naukę
constipant
assimilates
rozpocznij naukę
assimile
counteractive
rozpocznij naukę
contre-actif
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
omitting
rozpocznij naukę
omettre
ataxia
rozpocznij naukę
ataxie
broiled
rozpocznij naukę
grillé
coddled
rozpocznij naukę
dorloté
overeat
rozpocznij naukę
trop manger
baked
rozpocznij naukę
cuit
grated
rozpocznij naukę
râpé
awaking
rozpocznij naukę
se réveiller
omitted
rozpocznij naukę
omis
prostrations
rozpocznij naukę
les prosternations
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
consequent
rozpocznij naukę
conséquent
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
heaping
rozpocznij naukę
entassement
unsweetened
rozpocznij naukę
non sucré
rheumatic
rozpocznij naukę
rhumatismal
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
exceedingly
rozpocznij naukę
extrêmement
persimmons
rozpocznij naukę
kakis
pulps
rozpocznij naukę
les pulpes
medium-sized
rozpocznij naukę
de taille moyenne
groats
rozpocznij naukę
gruau
simmered
rozpocznij naukę
mijoté
raisins
rozpocznij naukę
raisins secs
vigorous
rozpocznij naukę
vigoureux
farina
rozpocznij naukę
farine
beets
rozpocznij naukę
betteraves
celery
rozpocznij naukę
céleri
starches
rozpocznij naukę
les amidons
asparagus
rozpocznij naukę
asperges
carbohydrate
rozpocznij naukę
glucides
intoxicants
rozpocznij naukę
substances intoxicantes
quantity
rozpocznij naukę
quantité
nervousness
rozpocznij naukę
nervosité
gems
rozpocznij naukę
gemmes
figs
rozpocznij naukę
figues
correspondingly
rozpocznij naukę
en conséquence
okra
rozpocznij naukę
gombo
omit
rozpocznij naukę
omettre
prunes
rozpocznij naukę
des pruneaux
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
torpid
rozpocznij naukę
engourdi
spinach
rozpocznij naukę
épinard
consumptive
rozpocznij naukę
phtisique
decreasing
rozpocznij naukę
décroissant
vitality
rozpocznij naukę
vitalité
liberally
rozpocznij naukę
libéralement
carrots
rozpocznij naukę
carottes
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
potato
rozpocznij naukę
pomme de terre
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
overeating
rozpocznij naukę
trop manger
legumes
rozpocznij naukę
légumineuses
eczema
rozpocznij naukę
eczéma
salivary
rozpocznij naukę
salivaire
chiefly
rozpocznij naukę
principalement
colds
rozpocznij naukę
le rhume
peas
rozpocznij naukę
pois
sweetened
rozpocznij naukę
sucré
varying
rozpocznij naukę
variant
watercress
rozpocznij naukę
cresson
colander
rozpocznij naukę
passoire
devote
rozpocznij naukę
consacrer
coarse
rozpocznij naukę
grossier
currants
rozpocznij naukę
groseilles
lettuce
rozpocznij naukę
salade
whipped
rozpocznij naukę
fouetté
stiffness
rozpocznij naukę
rigidité
slaw
rozpocznij naukę
salade de chou
onions
rozpocznij naukę
oignons
peaches
rozpocznij naukę
les pêches
vegetable
rozpocznij naukę
légume

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.