Fiszki z książki - "The ABC of Cooking" (Adelin Balch Coit)

 0    101 fiszek    verbs0
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie
Odpowiedź

łyżeczka

kielich pełny

oczywisty

transkrypcja

czubata

niesłodzone

rodzaj patelni

niegotowane


brojler

nakrycie

suszone śliwki

odparowuje


zwilżać


rondel

zagęszczać


smażenie



drastyczny

makaron

substituting
rozpocznij naukę
podstawiając

wrzący

szczypty

gotowany

interpunkcja

w puszkach


przesiąknięta


pieczenie



trykotowy


przesiać

łyżka

gałka muszkatołowa

krakers


owsianka

masłem



three-quarters
rozpocznij naukę
trzy kwarty

bułka tarta






smażony

odzież


kukurydza


kaszka dla dzieci

nasmarowane

odsetek

przesuwać

brzoskwinie

szydełkowanie/robienie na drutach

szczypta



marsze

bekon, boczek


spadek / zmniejszenie

piekarnik

prawa autorskie

pomidory

piekarnia

ziemniaki

chłodzone


wieprzowina

baranina



babeczki


ciastka


banialuki

rzadkie ciasto

herbatnik

powściągliwy

orzech włoski

jajecznica


nasączone


zamieszać


proszek

piętnaście



Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.