Flashcards aus dem Buch - "The ABC of Cooking" (Adelin Balch Coit)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
obvious
rozpocznij naukę
offensichtlich
transcriber
rozpocznij naukę
Schreibkraft
heaping
rozpocznij naukę
gehäufte
unsweetened
rozpocznij naukę
ungesüßt
griddle
rozpocznij naukę
Bratpfanne
uncooked
rozpocznij naukę
ungekocht
broil
rozpocznij naukę
grillen
cover
rozpocznij naukę
Abdeckung
prunes
rozpocznij naukę
Pflaumen
evaporated
rozpocznij naukę
verdampft
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
lard
rozpocznij naukę
Schmalz
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
frying
rozpocznij naukę
braten
quarts
rozpocznij naukę
Quart
grated
rozpocznij naukę
gerieben
boil
rozpocznij naukę
kochen
macaroni
rozpocznij naukę
Makkaroni
substituting
rozpocznij naukę
substituierend
boiling
rozpocznij naukę
Kochen
pinches
rozpocznij naukę
klemmt
boiled
rozpocznij naukę
gekocht
punctuation
rozpocznij naukę
Interpunktion
canned
rozpocznij naukę
Dosen-
flour
rozpocznij naukę
Mehl
steeped
rozpocznij naukę
durchtränkt
hoe
rozpocznij naukę
Hacke
creamed
rozpocznij naukę
Rahmspinat
baking
rozpocznij naukę
Backen
husk
rozpocznij naukę
Schale
meats
rozpocznij naukę
Fleisch
knitted
rozpocznij naukę
gestrickt
salt
rozpocznij naukę
Salz
onions
rozpocznij naukę
Zwiebeln
sift
rozpocznij naukę
sieben
spoonful
rozpocznij naukę
Löffel
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
cups
rozpocznij naukę
Tassen
oatmeal
rozpocznij naukę
Haferflocken
buttered
rozpocznij naukę
gebuttert
soak
rozpocznij naukę
einweichen
saucer
rozpocznij naukę
Untertasse
three-quarters
rozpocznij naukę
dreiviertel
crumbs
rozpocznij naukę
Krümel
pepper
rozpocznij naukę
Pfeffer
stew
rozpocznij naukę
Eintopf
flap
rozpocznij naukę
Klappe
cocoa
rozpocznij naukę
Kakao
jacks
rozpocznij naukę
Buchsen
fried
rozpocznij naukę
gebraten
garments
rozpocznij naukę
Kleider
peeled
rozpocznij naukę
geschält
corn
rozpocznij naukę
Mais
mush
rozpocznij naukę
Brei
greased
rozpocznij naukę
gefettete
proportion
rozpocznij naukę
Anteil
pan
rozpocznij naukę
Pfanne
peaches
rozpocznij naukę
Pfirsiche
knitting
rozpocznij naukę
Stricken
pinch
rozpocznij naukę
Prise
hash
rozpocznij naukę
Hasch
persons
rozpocznij naukę
Personen
marches
rozpocznij naukę
Märsche
bacon
rozpocznij naukę
Speck
bake
rozpocznij naukę
backen
decrease
rozpocznij naukę
verringern
oven
rozpocznij naukę
Backofen
copyright
rozpocznij naukę
Urheberrechte ©
tomatoes
rozpocznij naukę
Tomaten
baker's
rozpocznij naukę
Bäcker
potatoes
rozpocznij naukę
Kartoffeln
cooled
rozpocznij naukę
gekühlt
paste
rozpocznij naukę
Einfügen
rice
rozpocznij naukę
Reis
pork
rozpocznij naukę
Schweinefleisch
mutton
rozpocznij naukę
Hammel
peas
rozpocznij naukę
Erbsen
oats
rozpocznij naukę
Hafer
grease
rozpocznij naukę
Fett
pastry
rozpocznij naukę
Gebäck
fry
rozpocznij naukę
braten
fudge
rozpocznij naukę
Fondant
batter
rozpocznij naukę
Teig
biscuit
rozpocznij naukę
Keks
moderate
rozpocznij naukę
mäßig
walnut
rozpocznij naukę
Nussbaum
scrambled
rozpocznij naukę
Rührei
cakes
rozpocznij naukę
Kuchen
soaked
rozpocznij naukę
getränkt
tack
rozpocznij naukę
Heftzwecke
stir
rozpocznij naukę
rühren
cod
rozpocznij naukę
Kabeljau
powder
rozpocznij naukę
Pulver
fifteen
rozpocznij naukę
fünfzehn
spoils
rozpocznij naukę
Beute
mix
rozpocznij naukę
mischen
peach
rozpocznij naukę
Pfirsich
salmon
rozpocznij naukę
Lachs

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.