Fiches du livre - "The ABC of Cooking" (Adelin Balch Coit)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
cupful
rozpocznij naukę
tasse
obvious
rozpocznij naukę
évident
transcriber
rozpocznij naukę
transcripteur
heaping
rozpocznij naukę
entassement
unsweetened
rozpocznij naukę
non sucré
griddle
rozpocznij naukę
plaque
uncooked
rozpocznij naukę
non cuit
broil
rozpocznij naukę
griller
broiler
rozpocznij naukę
gril
cover
rozpocznij naukę
couverture
prunes
rozpocznij naukę
des pruneaux
evaporated
rozpocznij naukę
évaporé
quart
rozpocznij naukę
litre
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
lard
rozpocznij naukę
saindoux
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
pare
rozpocznij naukę
parer
frying
rozpocznij naukę
friture
grated
rozpocznij naukę
râpé
boil
rozpocznij naukę
bouillir
corned
rozpocznij naukę
salé
substituting
rozpocznij naukę
en remplaçant
boiling
rozpocznij naukę
ébullition
pinches
rozpocznij naukę
pincements
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
punctuation
rozpocznij naukę
ponctuation
canned
rozpocznij naukę
en conserve
flour
rozpocznij naukę
farine
steeped
rozpocznij naukę
trempé
hoe
rozpocznij naukę
houe
creamed
rozpocznij naukę
en crème
baking
rozpocznij naukę
cuisson
husk
rozpocznij naukę
décortiquer
meats
rozpocznij naukę
viandes
knitted
rozpocznij naukę
tricoté
salt
rozpocznij naukę
du sel
onions
rozpocznij naukę
oignons
sift
rozpocznij naukę
tamiser
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
cracker
rozpocznij naukę
biscuit salé
cups
rozpocznij naukę
tasses
oatmeal
rozpocznij naukę
flocons d'avoine
buttered
rozpocznij naukę
beurré
soak
rozpocznij naukę
tremper
saucer
rozpocznij naukę
soucoupe
three-quarters
rozpocznij naukę
trois quarts
crumbs
rozpocznij naukę
les miettes
pepper
rozpocznij naukę
poivre
stew
rozpocznij naukę
ragoût
flap
rozpocznij naukę
rabat
cocoa
rozpocznij naukę
cacao
jacks
rozpocznij naukę
crics
fried
rozpocznij naukę
frit
garments
rozpocznij naukę
habits
peeled
rozpocznij naukę
pelé
butter
rozpocznij naukę
beurre
mush
rozpocznij naukę
bouillie
greased
rozpocznij naukę
graissé
pan
rozpocznij naukę
casserole
peaches
rozpocznij naukę
les pêches
knitting
rozpocznij naukę
tricot
pinch
rozpocznij naukę
pincer
hash
rozpocznij naukę
hacher
persons
rozpocznij naukę
des personnes
marches
rozpocznij naukę
les marches
bake
rozpocznij naukę
cuire
decrease
rozpocznij naukę
diminuer
oven
rozpocznij naukę
four
copyright
rozpocznij naukę
droits d'auteur
tomatoes
rozpocznij naukę
tomates
baker's
rozpocznij naukę
boulanger
potatoes
rozpocznij naukę
patates
cooled
rozpocznij naukę
refroidi
paste
rozpocznij naukę
coller
pork
rozpocznij naukę
porc
mutton
rozpocznij naukę
viande de mouton
peas
rozpocznij naukę
pois
oats
rozpocznij naukę
l'avoine
grease
rozpocznij naukę
graisse
pastry
rozpocznij naukę
pâtisserie
fry
rozpocznij naukę
frire
fudge
rozpocznij naukę
truquer
batter
rozpocznij naukę
pâte à frire
moderate
rozpocznij naukę
modérer
walnut
rozpocznij naukę
noyer
scrambled
rozpocznij naukę
brouillé
cakes
rozpocznij naukę
Gâteaux
soaked
rozpocznij naukę
trempé
tack
rozpocznij naukę
clouer
stir
rozpocznij naukę
remuer
cod
rozpocznij naukę
la morue
powder
rozpocznij naukę
poudre
fifteen
rozpocznij naukę
quinze
spoils
rozpocznij naukę
butin
mix
rozpocznij naukę
mélanger
peach
rozpocznij naukę
pêche
salmon
rozpocznij naukę
Saumon
slices
rozpocznij naukę
des tranches

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.