Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "The ABC of Cooking" (Adelin Bal...
Fiches du livre - "The ABC of Cooking" (Adelin Balch Coit)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
cupful
rozpocznij naukę
tasse
obvious
rozpocznij naukę
évident
transcriber
rozpocznij naukę
transcripteur
heaping
rozpocznij naukę
entassement
unsweetened
rozpocznij naukę
non sucré
griddle
rozpocznij naukę
plaque
uncooked
rozpocznij naukę
non cuit
broil
rozpocznij naukę
griller
broiler
rozpocznij naukę
gril
cover
rozpocznij naukę
couverture
prunes
rozpocznij naukę
des pruneaux
evaporated
rozpocznij naukę
évaporé
quart
rozpocznij naukę
litre
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
lard
rozpocznij naukę
saindoux
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
pare
rozpocznij naukę
parer
frying
rozpocznij naukę
friture
grated
rozpocznij naukę
râpé
boil
rozpocznij naukę
bouillir
corned
rozpocznij naukę
salé
substituting
rozpocznij naukę
en remplaçant
boiling
rozpocznij naukę
ébullition
pinches
rozpocznij naukę
pincements
boiled
rozpocznij naukę
bouilli
punctuation
rozpocznij naukę
ponctuation
canned
rozpocznij naukę
en conserve
flour
rozpocznij naukę
farine
steeped
rozpocznij naukę
trempé
hoe
rozpocznij naukę
houe
creamed
rozpocznij naukę
en crème
baking
rozpocznij naukę
cuisson
husk
rozpocznij naukę
décortiquer
meats
rozpocznij naukę
viandes
knitted
rozpocznij naukę
tricoté
salt
rozpocznij naukę
du sel
onions
rozpocznij naukę
oignons
sift
rozpocznij naukę
tamiser
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
cracker
rozpocznij naukę
biscuit salé
cups
rozpocznij naukę
tasses
oatmeal
rozpocznij naukę
flocons d'avoine
buttered
rozpocznij naukę
beurré
soak
rozpocznij naukę
tremper
saucer
rozpocznij naukę
soucoupe
three-quarters
rozpocznij naukę
trois quarts
crumbs
rozpocznij naukę
les miettes
pepper
rozpocznij naukę
poivre
stew
rozpocznij naukę
ragoût
flap
rozpocznij naukę
rabat
cocoa
rozpocznij naukę
cacao
jacks
rozpocznij naukę
crics
fried
rozpocznij naukę
frit
garments
rozpocznij naukę
habits
peeled
rozpocznij naukę
pelé
butter
rozpocznij naukę
beurre
mush
rozpocznij naukę
bouillie
greased
rozpocznij naukę
graissé
pan
rozpocznij naukę
casserole
peaches
rozpocznij naukę
les pêches
knitting
rozpocznij naukę
tricot
pinch
rozpocznij naukę
pincer
hash
rozpocznij naukę
hacher
persons
rozpocznij naukę
des personnes
marches
rozpocznij naukę
les marches
bake
rozpocznij naukę
cuire
decrease
rozpocznij naukę
diminuer
oven
rozpocznij naukę
four
copyright
rozpocznij naukę
droits d'auteur
tomatoes
rozpocznij naukę
tomates
baker's
rozpocznij naukę
boulanger
potatoes
rozpocznij naukę
patates
cooled
rozpocznij naukę
refroidi
paste
rozpocznij naukę
coller
pork
rozpocznij naukę
porc
mutton
rozpocznij naukę
viande de mouton
peas
rozpocznij naukę
pois
oats
rozpocznij naukę
l'avoine
grease
rozpocznij naukę
graisse
pastry
rozpocznij naukę
pâtisserie
fry
rozpocznij naukę
frire
fudge
rozpocznij naukę
truquer
batter
rozpocznij naukę
pâte à frire
moderate
rozpocznij naukę
modérer
walnut
rozpocznij naukę
noyer
scrambled
rozpocznij naukę
brouillé
cakes
rozpocznij naukę
Gâteaux
soaked
rozpocznij naukę
trempé
tack
rozpocznij naukę
clouer
stir
rozpocznij naukę
remuer
cod
rozpocznij naukę
la morue
powder
rozpocznij naukę
poudre
fifteen
rozpocznij naukę
quinze
spoils
rozpocznij naukę
butin
mix
rozpocznij naukę
mélanger
peach
rozpocznij naukę
pêche
salmon
rozpocznij naukę
Saumon
slices
rozpocznij naukę
des tranches
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski: dzień drugi
wypróbuj za darmo
Phrasal Verbs
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności