La viande

 0    38 fiszek    JuliaFra
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
waga
rozpocznij naukę
la balance
rzeźnik
rozpocznij naukę
le boucher
kuchenka mikrofalowa
rozpocznij naukę
le micro-ondes
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
wołowina
rozpocznij naukę
le bœuf
kotlet
rozpocznij naukę
la côtelette
cielęcina
rozpocznij naukę
le veau
dziczyzna
rozpocznij naukę
la venaison
królik
rozpocznij naukę
le lapin
ozór
rozpocznij naukę
la langue de bœuf
podroby
rozpocznij naukę
les abats
peklowany
rozpocznij naukę
salé
wędzony
rozpocznij naukę
fumé
z hodowli naturalnej
rozpocznij naukę
de ferme
organiczny
rozpocznij naukę
naturel
białe mięso
rozpocznij naukę
la viande blanche
czerwone mięso
rozpocznij naukę
la viande rouge
chude mięso
rozpocznij naukę
la viande maigre
szynka
rozpocznij naukę
le jambon
plaster
rozpocznij naukę
la tranche de lard
mięso mielone
rozpocznij naukę
la viande hachée
filet
rozpocznij naukę
le filet
rumsztyk
rozpocznij naukę
le rumsteck
befsztyk z polędwicy
rozpocznij naukę
le bifteck d'aloyau
żeberko
rozpocznij naukę
la côte de bœuf
kość
rozpocznij naukę
un os
mięso na pieczeń
rozpocznij naukę
le gigot
drób
rozpocznij naukę
la volaille
skóra
rozpocznij naukę
la couenne
pierś
rozpocznij naukę
le blanc
udko
rozpocznij naukę
la cuisse
skrzydełko
rozpocznij naukę
une aile
indyk
rozpocznij naukę
la dinde
kurczak
rozpocznij naukę
le poulet
kaczka
rozpocznij naukę
le canard
bażant
rozpocznij naukę
le faisan
przepiórka
rozpocznij naukę
la caille
gęś
rozpocznij naukę
une oie

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.