uklad pokarmowy

 0    12 fiszek    michaldomanowski
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
amylazy gdzie są
rozpocznij naukę
sok trzustkowy ślina
amylazy co robią
rozpocznij naukę
rozkładają skrobie glikogen (polisacharydy) do dwu trojsacharydow konwertowanych do glukozy
amylazy jakie działanie
rozpocznij naukę
hydrolizują wiązania alfa glikozydowe
pepsyna gdzie występuje
rozpocznij naukę
w soku żołądkowym
pepsyna w jakiej postaci wydzielana
rozpocznij naukę
nieczynnego pepsynogenu, wydzielanego przez komórki okładzinowe żołądka
aktywacja pepsynogenu
rozpocznij naukę
aktywowany przez kwaśne środowisko lub pepsyne
pepsyna co robi
rozpocznij naukę
hydrolizuje wiazania peptydowe białek
trypsyna gdzie wydzielana gdzie jest
rozpocznij naukę
w trzustce wydzielana
trypsyna w jaki sposob wydzielana
rozpocznij naukę
w postaci trypsynogenu nieaktywnego ktory pod wplywem enterokinazy sie aktywuje
trypsyna co robi
rozpocznij naukę
katalizuje hydrolize wiazan peptydowych bialek
chymotrypsyna gdzie wystepuje
rozpocznij naukę
produkowany trzustka w soku trzustkowym
chymotrypsyna co robi
rozpocznij naukę
aktywowana przez trypsyne hydrolizuje wiazania peptydowe bialek po karboksylowej stronie

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.