jedzenie

 0    104 fiszki    emilkamatuszak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
formy
rozpocznij naukę
les moules
owoce morza
rozpocznij naukę
des fruits de mer
karp
rozpocznij naukę
une carpe
ryba
rozpocznij naukę
le poisson
tuńczyk
rozpocznij naukę
un thon
morela
rozpocznij naukę
un abricot
brzoskwinia
rozpocznij naukę
une pêche
sałata (warzywo)
rozpocznij naukę
une salade verte
ogórek
rozpocznij naukę
un concombre
cebula
rozpocznij naukę
l'oignon
gruszka
rozpocznij naukę
la poire
ziemniak
rozpocznij naukę
la pomme de terre
pomidor
rozpocznij naukę
la tomate
truskawka
rozpocznij naukę
la fraise
cytryna
rozpocznij naukę
le citron
pomarańcza
rozpocznij naukę
l'orange (f)
banan
rozpocznij naukę
la banane
ocet
rozpocznij naukę
le vinaigre
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
kurczak
rozpocznij naukę
le poulet
śliwka
rozpocznij naukę
la prune
kalafior
rozpocznij naukę
le chou-fleur
arbuz
rozpocznij naukę
la pastèque
masło
rozpocznij naukę
le beurre
olej
rozpocznij naukę
l'huile
ryż
rozpocznij naukę
le riz
makaron
rozpocznij naukę
les pâtes
pieprz
rozpocznij naukę
le poivre
sól
rozpocznij naukę
le sel
mleko
rozpocznij naukę
le lait
sok
rozpocznij naukę
le jus
chleb
rozpocznij naukę
le pain
czekolada
rozpocznij naukę
le chocolat
jogurt
rozpocznij naukę
le yaourt
szynka
rozpocznij naukę
le jambon
cukier
rozpocznij naukę
le sucre
miód
rozpocznij naukę
le miel
płatki śniadaniowe
rozpocznij naukę
les céréales
produkty ogólnispożywcze
rozpocznij naukę
les produits de base
jajko
rozpocznij naukę
un oeuf
śmietana
rozpocznij naukę
la crème fraiche
ser
rozpocznij naukę
le fromage
mąka
rozpocznij naukę
la farine
bułki
rozpocznij naukę
les petits pains
produkty mleczne
rozpocznij naukę
les produits laiters
pieczeń (też: pieczony)
rozpocznij naukę
rôti
kaczka
rozpocznij naukę
un canard
buraki
rozpocznij naukę
les bettraves
szpinak
rozpocznij naukę
les épinards
fasola szparagowa
rozpocznij naukę
les harricots verts
groszek
rozpocznij naukę
les petits pois
kalafior
rozpocznij naukę
un chou-fleur
wędliny
rozpocznij naukę
le charcuterie
pasztet
rozpocznij naukę
un pâté
kiełbasa
rozpocznij naukę
un saucisson
kotlet
rozpocznij naukę
une côtelette
czosnek
rozpocznij naukę
un ail
cebula
rozpocznij naukę
un oignon
sałatka
rozpocznij naukę
une salade composée
jagnięcina
rozpocznij naukę
l’agneau
wołowina
rozpocznij naukę
le boeuf
Drób
rozpocznij naukę
la volaille
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
soda
rozpocznij naukę
le soda
piwo
rozpocznij naukę
la bière
mięso
rozpocznij naukę
la viande
muszle świetego Jakuba
rozpocznij naukę
des coquilles st. Jacques
kraby
rozpocznij naukę
des crabes
ostrygi
rozpocznij naukę
des huîtres
krewetki
rozpocznij naukę
des crevettes
rogaliki
rozpocznij naukę
les croissants
herbatniki
rozpocznij naukę
des biscuits
cukierki
rozpocznij naukę
des bonbons
lody (z wanilią, czekoladą)
rozpocznij naukę
des glaces (à la vanille, du chocolate)
tarty jabłkowe
rozpocznij naukę
unw tarteaux pommes
ciasto czekoladowe
rozpocznij naukę
un gâteau au chocolat
wino
rozpocznij naukę
le vin
warzywa
rozpocznij naukę
les légumes
puszka
rozpocznij naukę
un cannette
kromka/plasterek
rozpocznij naukę
un tranche
szklanka/kieliszek
rozpocznij naukę
un verre
winogrono
rozpocznij naukę
un raisin
zupa
rozpocznij naukę
une soupe
Napoje
rozpocznij naukę
les boissons
tosty
rozpocznij naukę
des tosts
herbata
rozpocznij naukę
le thé
kanapki
rozpocznij naukę
des tartines
frytki
rozpocznij naukę
des frites
filiżanka
rozpocznij naukę
une tasse
talerz
rozpocznij naukę
un assiette
arbuz
rozpocznij naukę
un melon d’eau
grejpfrut
rozpocznij naukę
un pamplemousse
banan
rozpocznij naukę
une banane
maliny
rozpocznij naukę
des framboises
truskawka
rozpocznij naukę
des fraises
chleb
rozpocznij naukę
le pain
musztarda
rozpocznij naukę
la moutarde
dżem
rozpocznij naukę
la confiture
wiśnie
rozpocznij naukę
des cerises
gorąca czekolada/kakao
rozpocznij naukę
le chocolate chaud
śliwki
rozpocznij naukę
des prunes
woda mineralna
rozpocznij naukę
l’eau minérale
gazowana woda
rozpocznij naukę
l’eau gasseuse
bagietka
rozpocznij naukę
une baguette

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.