Fiszki (2) 225, 226, 227, 228, 229, 230

 0    18 fiszek    Wiktor_Kozyra
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
smażyć
rozpocznij naukę
to fry / fried / fried
smażyć na głębokim tłuszczu
rozpocznij naukę
fry in deep fat / to deep-fry
Kucharz smazy grzyby.
rozpocznij naukę
The cook is frying some mushrooms.
kroić
rozpocznij naukę
to cut / cut / cut
krojenie
rozpocznij naukę
cutting
Rzęźnik pokroił mięso na cienkie plasterki.
rozpocznij naukę
The butcher cut the meat into thin slices.
kroić w plastry
rozpocznij naukę
to slice
plasterek, kromka
rozpocznij naukę
slice, slice
kroić w kromki
rozpocznij naukę
cut into slices
Możesz pokroić szynkę w plastry, proszę?
rozpocznij naukę
Can you slice the ham, please?
obierać
rozpocznij naukę
to peel
skórka (jabłka, ziemniaka)
rozpocznij naukę
peel (apples, potato)
Możesz obrać marchewki?
rozpocznij naukę
Can you peel the carrots?
siekać
rozpocznij naukę
to chop / chopped / chopped
siekanie
rozpocznij naukę
chopping
Posiekaj cebukę.
rozpocznij naukę
Chop the onion.
garnek
rozpocznij naukę
pot, saucepan
Przykryj garnek pokrywką.
rozpocznij naukę
Cover the saucepan with a lid.

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.