food&drink

 0    49 fiszek    katarzynajanuszkiewicz
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
dorsz
rozpocznij naukę
cod
skorupiaki
rozpocznij naukę
shellfish
kalmar
rozpocznij naukę
squid
krewetki
rozpocznij naukę
prawns
tuńczyk
rozpocznij naukę
a tuna
łosoś
Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb.
rozpocznij naukę
salmon
Salmon is one of my favourite fish.
makaron
rozpocznij naukę
pasta
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
kluski
rozpocznij naukę
noodles
woda gazowana
rozpocznij naukę
sparkling water
woda niegazowana
rozpocznij naukę
still water
woda z kranu
rozpocznij naukę
tap water
stopić
rozpocznij naukę
melt it
zmielić
rozpocznij naukę
mince it
obierz to
rozpocznij naukę
peel it
napełnij
rozpocznij naukę
fill it up
piec
rozpocznij naukę
roast
gotować
rozpocznij naukę
boil
gotowac na parze
rozpocznij naukę
steam
ściskać
rozpocznij naukę
squeeze
zetrzyj to
rozpocznij naukę
grate it
rozgotowany
rozpocznij naukę
overcooked
niedogotowane
rozpocznij naukę
undercooked
trzydaniowy obiad
rozpocznij naukę
three-course dinner
zepsuć
rozpocznij naukę
spoil
zakorkowany
rozpocznij naukę
corked
wysłać go z powrotem
rozpocznij naukę
send it back
smażyć
Anna nie potrafi usmażyć jajka.
rozpocznij naukę
to fry
Ann doesn't know how to fry an egg.
bogate w błonnik
rozpocznij naukę
high-fibre
spalony / spalona
rozpocznij naukę
burnt
jeszcze nie dojrzały
rozpocznij naukę
not ripe yet
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
głodujący
rozpocznij naukę
starving
piwo beczkowe
rozpocznij naukę
draught beer
jarmuż
rozpocznij naukę
collard
kiełki / pędy
rozpocznij naukę
sprouts/shoots
postne dni
rozpocznij naukę
fast days
pojemniki
rozpocznij naukę
containers
konserwa
rozpocznij naukę
tinned food
jedzenie na wynos
rozpocznij naukę
takeaway
o niskiej zawartości tłuszczu
rozpocznij naukę
low-fat
paczka
rozpocznij naukę
pucket
puszka
rozpocznij naukę
can
małże
rozpocznij naukę
mussels
burak
rozpocznij naukę
beetroot
cukinia
rozpocznij naukę
a courgette
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.