Preparing food

 0    39 fiszek    monikaszucmajer
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
1. to beat 2. to whisk
rozpocznij naukę
ubić
to chop
rozpocznij naukę
siekać
to cook
rozpocznij naukę
gotować
to cover
rozpocznij naukę
przykrywać (np. garnek)
to crush
rozpocznij naukę
miażdżyć
to cut
rozpocznij naukę
ciąć
fork
rozpocznij naukę
widelec
fruit salad
rozpocznij naukę
sałatka owocowa
frying pan
rozpocznij naukę
patelnia
knife
rozpocznij naukę
nóż
to melt
rozpocznij naukę
topić
to peel
rozpocznij naukę
obierać
pork chop
rozpocznij naukę
kotlet schabowy
pot
rozpocznij naukę
garnek
scrambled eggs
rozpocznij naukę
jajecznica
to season
rozpocznij naukę
przyprawiać do smaku
to serve
rozpocznij naukę
podawać (np. danie)
to simmer
rozpocznij naukę
gotować na małym ogniu
to slice
rozpocznij naukę
kroić w plastry
to turn the heat up
rozpocznij naukę
zwiększyć ogień (na kuchence)
to add
rozpocznij naukę
dodawać
to boil
rozpocznij naukę
gotować, wrzeć
to burn
rozpocznij naukę
przypalić
diced
rozpocznij naukę
pokrojone w kostkę
gently
rozpocznij naukę
delikatnie
finely
rozpocznij naukę
drobno (np. pokrojone)
ingredients
rozpocznij naukę
składniki
to grate
rozpocznij naukę
trzeć na tarce
freshly ground
rozpocznij naukę
świeżo zmielony
low heat
rozpocznij naukę
mały ogień
instructions
rozpocznij naukę
wskazówki
to prepare
rozpocznij naukę
przygotowywać
recipe
rozpocznij naukę
przepis
reduce
rozpocznij naukę
zmniejszyć
to sample
rozpocznij naukę
degustować
uncover
rozpocznij naukę
odkryć
to turn down
rozpocznij naukę
zmniejszyć
to stir
rozpocznij naukę
mieszać
saucepan
rozpocznij naukę
rondel

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.