Moja lekcja

 0    56 fiszek    bartoszkwiatkowski63
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
frytki grube
rozpocznij naukę
chips
frytki cienkie
rozpocznij naukę
fries
czipsy
rozpocznij naukę
crisps
zwykla bylka
rozpocznij naukę
bread rolls
slodka bulka
rozpocznij naukę
buns
surowe ciasto
rozpocznij naukę
pastrm
nabial
rozpocznij naukę
dairy products
jagniecina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
wolowina
rozpocznij naukę
beef
drob
rozpocznij naukę
poultny
cielecina
rozpocznij naukę
veal
konina
rozpocznij naukę
horseflesh
sos (pieczarkowy)
rozpocznij naukę
sauce
sos do miesa
rozpocznij naukę
gravy
wybredny
rozpocznij naukę
fussy eater
znikac
rozpocznij naukę
vanish
wejscie
rozpocznij naukę
step in
zastapione
rozpocznij naukę
replaced
rynek
rozpocznij naukę
market
przyjazny dla dzieci
rozpocznij naukę
child-friendly
rekomendowac
rozpocznij naukę
Recommend
dorsz
rozpocznij naukę
cod
lupacz
rozpocznij naukę
Haddock
obtoczon
rozpocznij naukę
dipped
smazony na glebokim tluszczu
rozpocznij naukę
deep fried
grubsze
rozpocznij naukę
thicker
zawiniete
rozpocznij naukę
wrapped up
imitowac
rozpocznij naukę
imitate
tak zwany
rozpocznij naukę
so-called
owsianka
rozpocznij naukę
porridge
trzymac
rozpocznij naukę
stick to
talerz
rozpocznij naukę
plate
miska
rozpocznij naukę
a bowl
noz
rozpocznij naukę
knife
widelec
rozpocznij naukę
fork
lyzka
rozpocznij naukę
spoon
lyzka do herbaty
rozpocznij naukę
tea spoon
kuchenka
rozpocznij naukę
stave
zlew
rozpocznij naukę
sink
garnek
rozpocznij naukę
pot
rondel
rozpocznij naukę
a saucepan
deska do krojenia
rozpocznij naukę
Cutting Board
tarka
rozpocznij naukę
grater
obieraczka
rozpocznij naukę
Peeler
trzepaczk
rozpocznij naukę
whisk
zgniecione
rozpocznij naukę
smasched
wytrawne, surowe ciasto
rozpocznij naukę
savoury pastry
drozdze
rozpocznij naukę
Yeast
agrest
rozpocznij naukę
gooseberry
porzeczka
rozpocznij naukę
redcurrant
morwa
rozpocznij naukę
mulberry
czeresnia
rozpocznij naukę
Cherry
poziomka
rozpocznij naukę
wild strawberry
morela
rozpocznij naukę
apricot
bezy
rozpocznij naukę
meringues

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.