Gastronomia

 0    66 fiszek    dkozak8
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
przygotowanie dań-przepisy
rozpocznij naukę
preparing dishes-recipes
przepis
rozpocznij naukę
recipe
mięso wołowe
rozpocznij naukę
beef
zapiekanka, naczynie żaroodporne
rozpocznij naukę
casserole,
kuchnia(potrawy)
rozpocznij naukę
cuisine
płatek, wiórek
rozpocznij naukę
flake
soczyste mięso
rozpocznij naukę
juicy meat
mięso jagnięce
rozpocznij naukę
lamb
mięso wieprzowe
rozpocznij naukę
pork
stek krwisty
rozpocznij naukę
rare steak
stek słabo wypieczony
rozpocznij naukę
medium steak
stek dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
tender meat
twarde mieso
rozpocznij naukę
tough meat
zapiekanka
rozpocznij naukę
timbale
przyrząd
rozpocznij naukę
utensil
mięso cielęce
rozpocznij naukę
veal
książka kucharska
rozpocznij naukę
cookery book
podstawowe grupy jedzenia
rozpocznij naukę
basic food groups
techniki kulinarne
rozpocznij naukę
cooking techniques
produkty mleczne
rozpocznij naukę
dairy products
płatki zbożowe, śniadaniowe
rozpocznij naukę
Cereal
puszkowanie, wekowanie
rozpocznij naukę
canning
narodowe i etniczne potrawy
rozpocznij naukę
national and ethnic cusines
bez glutenu
rozpocznij naukę
gluten free
dieta dla cukrzyków
rozpocznij naukę
low Gl diet
antyoksydanty
rozpocznij naukę
antioxidants
tłuszcze
rozpocznij naukę
fats
odżywianie
rozpocznij naukę
nutrition
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
baking soda
urzadzenia
rozpocznij naukę
utensils
narzędzia kuchenne
rozpocznij naukę
kitchen tools
sposoby przygotowania potraw
rozpocznij naukę
dish preparation methods
smażenie
rozpocznij naukę
frying
duszenie/gotowanie
rozpocznij naukę
stewing
grillowanie
rozpocznij naukę
barbecuing
gotowanie
rozpocznij naukę
boiling
metoda przygotowania na mokro (czyli w sosie)
rozpocznij naukę
moist heat cookery methods
pieczenie mięsa
rozpocznij naukę
roasting
podlewanie wodą pieczonej potrawy
rozpocznij naukę
basting
smażenie bez tłuszczu
rozpocznij naukę
grilling
pieczenie na sucho
rozpocznij naukę
dry heat methods
pieczenie ciasta
rozpocznij naukę
baking
gotowanie na parze
rozpocznij naukę
steaming
gorąco, temperatura
rozpocznij naukę
heat
w sosie własnym
rozpocznij naukę
own juice
podczas, w czasie
rozpocznij naukę
during
parować
rozpocznij naukę
evaporate
proces podgrzewania
rozpocznij naukę
heating process
aplikować, dodawać
rozpocznij naukę
applied
ruch
rozpocznij naukę
movement
garnek
rozpocznij naukę
pot
stojak, podstawa
rozpocznij naukę
stand
odizolować
rozpocznij naukę
seal
płyn
rozpocznij naukę
liquid
wspólny/pospolity/zwykły
rozpocznij naukę
common
skóra
rozpocznij naukę
skin
uważny, troskliwy
rozpocznij naukę
careful
towarzyszyć
rozpocznij naukę
associate
pasujący, odpowiedni
rozpocznij naukę
suitable
kawałki
rozpocznij naukę
pices
marynować
rozpocznij naukę
marinat
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
przydatny, odpowiedni
rozpocznij naukę
sufficien
ilość
rozpocznij naukę
amount of
przewracać, odwracać
rozpocznij naukę
turn over,
często
rozpocznij naukę
frequently

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.