Opisywanie potraw i napojów

 0    31 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
pieczony, zapiekany
rozpocznij naukę
baked
suszony
rozpocznij naukę
dried
świeży
rozpocznij naukę
fresh
mrożony
rozpocznij naukę
frozen
niskokaloryczny
rozpocznij naukę
low-calorie
odtłuszczony
rozpocznij naukę
skimmed
gazowany
rozpocznij naukę
sparkling
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
z puszki, konserwowy
rozpocznij naukę
tinned
wegański
rozpocznij naukę
vegan
wegetariański
rozpocznij naukę
vegetarian
gotowany
rozpocznij naukę
boiled
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
suchy (wytrawne)
rozpocznij naukę
dry (dry)
sos winegret
rozpocznij naukę
French dressing
pełnotłusty
rozpocznij naukę
full-fat
mielony
rozpocznij naukę
ground
domowej roboty
rozpocznij naukę
home-made
rozpuszczalny (np. o kawie)
rozpocznij naukę
instant
średnio wysmażony
rozpocznij naukę
medium
do podgrzania w mikrofalówce
rozpocznij naukę
microwavable
blok lodowy w trzech smakach
rozpocznij naukę
Neapolitan ice cream
ugotowany w wodzie bez skorupki
rozpocznij naukę
poached
w proszku
rozpocznij naukę
powdered
krwisty
rozpocznij naukę
rare
jajecznica
rozpocznij naukę
scrambled eggs
kupny
rozpocznij naukę
shop-bought
pokrojony w plastry
rozpocznij naukę
sliced
miękkie, łatwe do nakładania (o lodach)
rozpocznij naukę
soft scoop
dobrze wysmażony (o steku)
rozpocznij naukę
well-done
razowy
rozpocznij naukę
Wholemeal

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.