DOSSIER 2 la restauration

 0    77 fiszek    wiktoriapilat6
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
stołówka
rozpocznij naukę
cantine
browar
rozpocznij naukę
brasserie
restauracja
rozpocznij naukę
le restaurant
kawiarnia
rozpocznij naukę
café
kucharz
rozpocznij naukę
le cuisiner
anulowac
rozpocznij naukę
annuler
zamawiac
rozpocznij naukę
commander
kierownik restautacji
rozpocznij naukę
le maitre d'hôtel
szef
rozpocznij naukę
le patron
kelner
rozpocznij naukę
le serveur
potwierdzac
rozpocznij naukę
confirmer
placic
rozpocznij naukę
payer
placic karta
rozpocznij naukę
payer la carte
placic gotówka
rozpocznij naukę
payer en espèces
placic czekiem
rozpocznij naukę
payer par chèque
napar
rozpocznij naukę
la tisane
rumianek
rozpocznij naukę
camomille
herbata
rozpocznij naukę
le thé
piwo
rozpocznij naukę
la bière
kranowka
rozpocznij naukę
l'eau du robinet
sok
rozpocznij naukę
le jus
wino
rozpocznij naukę
le vin
kawa
rozpocznij naukę
le café
miska
rozpocznij naukę
le bol
czajnik
rozpocznij naukę
la bouilloire
noz
rozpocznij naukę
couteau
lyzka
rozpocznij naukę
cuillère
garnek
rozpocznij naukę
la casserole
widelec
rozpocznij naukę
la fourchette
trzepaczka
rozpocznij naukę
le fouet
piekarnik
rozpocznij naukę
le four
forma do ciast
rozpocznij naukę
moule
sitko
rozpocznij naukę
la passoire
danie
rozpocznij naukę
plat
patelnia
rozpocznij naukę
la poêle
filizanka
rozpocznij naukę
tasse
korkociag
rozpocznij naukę
Tire-bouchon
Szkło
rozpocznij naukę
le verre
ciąć, kroic
rozpocznij naukę
couper
osuszać
rozpocznij naukę
égoutter
obierać
rozpocznij naukę
éplucher
wrzeć
rozpocznij naukę
faire bouillir
piec
rozpocznij naukę
faire cuire
umyć
rozpocznij naukę
laver
Melan
rozpocznij naukę
mélanger
przygotować
rozpocznij naukę
préparer
spłukać
rozpocznij naukę
rincer
poprawny
rozpocznij naukę
correct
dobry
rozpocznij naukę
bon
zachwycający
rozpocznij naukę
delicieux
doskonała
rozpocznij naukę
exellent
zadowalający
rozpocznij naukę
passable
zły
rozpocznij naukę
mauvais
cuchnący
rozpocznij naukę
infect
niejadalny
rozpocznij naukę
immangeable
obfity
rozpocznij naukę
copieux
lekki
rozpocznij naukę
frugal
kwaśny
rozpocznij naukę
acide
gorzki
rozpocznij naukę
amer
mdły
rozpocznij naukę
fade
słony
rozpocznij naukę
salé
ciezki
rozpocznij naukę
lourd
tłusty
rozpocznij naukę
graisse
owoce morza
rozpocznij naukę
les fruits de mer
dziczyzna (mięso)
rozpocznij naukę
le gibier
jajko
rozpocznij naukę
l'œuf (m)
ser
rozpocznij naukę
le fromage
warzywa
rozpocznij naukę
legumes
gotowany
rozpocznij naukę
cuit
surowy
rozpocznij naukę
cru
ryba
rozpocznij naukę
le poisson
mieso
rozpocznij naukę
viande
drób
rozpocznij naukę
le volaille
jogurt
rozpocznij naukę
le yaourt
byc bardzo glodnym
rozpocznij naukę
avoir une faim de loup
mieć maly aptetut
rozpocznij naukę
avoir une appétit d’oiseau
przegryzać coś
rozpocznij naukę
casser la croûte

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.