Eten

 0    160 fiszek    natsa
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
de kool
rozpocznij naukę
kapusta
de zuurkool
rozpocznij naukę
kapusta kiszona
de bloemkool
rozpocznij naukę
kalafior
de broccoli
rozpocznij naukę
brokuły
de wortel
rozpocznij naukę
marchewka
de komkomer
rozpocznij naukę
ogórek (duży)
de augurk
rozpocznij naukę
ogórek gruntowy
de spinazie
rozpocznij naukę
Szpinak
de paprika
rozpocznij naukę
papryka
de pompoen
rozpocznij naukę
dynia
de mais
rozpocznij naukę
kukurydza
de radijs
rozpocznij naukę
rzodkiewka
de linzen
rozpocznij naukę
soczewica
de erwt
rozpocznij naukę
groszek
de kikkererwt
rozpocznij naukę
ciecierzyca
de ui
rozpocznij naukę
cebula
de boon
rozpocznij naukę
Fasola
de prinsessenboon
rozpocznij naukę
fasolka szparagowa
de rucola
rozpocznij naukę
rukola
de sla
rozpocznij naukę
sałata
de aubergine
rozpocznij naukę
Bakłażan
de courgette
rozpocznij naukę
cukinia
de tomaat
rozpocznij naukę
pomidor
de champignon
rozpocznij naukę
pieczarka
de aardbei
rozpocznij naukę
Truskawka
de framboos
rozpocznij naukę
Malina
de appel
rozpocznij naukę
jabłko
de peer
rozpocznij naukę
gruszka
de sinaasappel
rozpocznij naukę
pomarańcza
de mandarijntje
rozpocznij naukę
mandarynka
de pruim
rozpocznij naukę
śliwka
de nectarine
rozpocznij naukę
nektarynka
de pompelmoes
rozpocznij naukę
grejpfrut
de (blauwe) bosbes
rozpocznij naukę
borówka
de braambes
rozpocznij naukę
jeżyna
de meloen
rozpocznij naukę
Melon
de watermeloen
rozpocznij naukę
arbuz
de veenbes
rozpocznij naukę
żurawina
de abrikoos
rozpocznij naukę
morela
de perzik
rozpocznij naukę
brzoskwinia
de druif
rozpocznij naukę
winogrono
de banaan
rozpocznij naukę
banan
de kruisbes
rozpocznij naukę
agrest
de aalbes
rozpocznij naukę
porzeczka
de kers
rozpocznij naukę
Wiśnia
de kriek
rozpocznij naukę
czereśnia
het graan
rozpocznij naukę
zboże
de gerst
rozpocznij naukę
jęczmień
de haver
rozpocznij naukę
owies
de gierst
rozpocznij naukę
proso
de rogge
rozpocznij naukę
żyto
de tarwe
rozpocznij naukę
pszenica
de boekweit
rozpocznij naukę
gryka
de rijst
rozpocznij naukę
ryż
de grutten
rozpocznij naukę
kasza
het brood
rozpocznij naukę
chleb
het wit brood
rozpocznij naukę
biały chleb
het bruin brood
rozpocznij naukę
brązowy chleb
het volkorenbrood
rozpocznij naukę
chleb pełnoziarnisty
het broodje
rozpocznij naukę
bułka
het Frans brood/ de baguette
rozpocznij naukę
bagietka
de gebak
rozpocznij naukę
slodkie wypieki
de koffiekoek
rozpocznij naukę
drożdżówka
de taart
rozpocznij naukę
tort
de wafel
rozpocznij naukę
gofr
de pannenkoek
rozpocznij naukę
naleśnik
de gist
rozpocznij naukę
drożdże
de snoep
rozpocznij naukę
słodycz
het snoepje
rozpocznij naukę
cukierek
kruiden
rozpocznij naukę
zioła
de peterselie
rozpocznij naukę
pietruszka
de knoflook
rozpocznij naukę
czosnek
de bieslook
rozpocznij naukę
szczypiorek
de munt
rozpocznij naukę
mięta
het basilicum
rozpocznij naukę
bazylia
de oregano
rozpocznij naukę
oregano
de gember
rozpocznij naukę
imbir
de dille
rozpocznij naukę
koperek
zuivel
rozpocznij naukę
nabiał
de melk
rozpocznij naukę
mleko
de volle melk
rozpocznij naukę
tłuste mleko
de halfvolle melk
rozpocznij naukę
półtłuste mleko
de magere melk
rozpocznij naukę
chude mleko
de yoghurt
rozpocznij naukę
jogurt
de kefir
rozpocznij naukę
kefir
de boter
rozpocznij naukę
masło
de margarine
rozpocznij naukę
margaryna
de karnemelk
rozpocznij naukę
maślanka
de vla
rozpocznij naukę
„budyń”
de cottage cheese
rozpocznij naukę
serek wiejski
de noten
rozpocznij naukę
orzechy
gedroogd fruit
rozpocznij naukę
suszone owoce
de hazelnoot
rozpocznij naukę
orzech laskowy
de walnoot
rozpocznij naukę
orzech włoski
de aardnoot/ de pinda
rozpocznij naukę
orzech ziemny
de amandel
rozpocznij naukę
migdał
de studentenhaver
rozpocznij naukę
mieszanka studencka
de rozijn
rozpocznij naukę
rodzynka duża
de krent
rozpocznij naukę
rodzynka mała
de pit
rozpocznij naukę
pestka
het vlees
rozpocznij naukę
mięso
de rundvlees
rozpocznij naukę
wołowina
het varkensvlees
rozpocznij naukę
Wieprzowina
het kalfsvlees
rozpocznij naukę
cielęcina
het paardenvlees
rozpocznij naukę
konina
het gevogelte
rozpocznij naukę
drób
de vis
rozpocznij naukę
ryba
de steak
rozpocznij naukę
stek
het gehakt
rozpocznij naukę
mielone
de tonijn
rozpocznij naukę
tuńczyk
de karbonade
rozpocznij naukę
schab
de worst
rozpocznij naukę
kiełbasa
het broodbeleg
rozpocznij naukę
plasterek
de zalm
rozpocznij naukę
łosoś
de kip
rozpocznij naukę
kurczak
de kalkoen
rozpocznij naukę
indyk
de eend
rozpocznij naukę
Kaczka
de filet
rozpocznij naukę
filet
de bout
rozpocznij naukę
udko
de haring
rozpocznij naukę
śledź
de kabeljauw
rozpocznij naukę
dorsz
gerookt
rozpocznij naukę
wędzony
gekookt
rozpocznij naukę
gotowany
gebakken
rozpocznij naukę
smażony
gebraden
rozpocznij naukę
pieczony
gegrild
rozpocznij naukę
grillowany
gestoofd
rozpocznij naukę
duszony
gemarineerd
rozpocznij naukę
marynowany
ingelegd
rozpocznij naukę
w occie
zoet
rozpocznij naukę
słodki
rauw
rozpocznij naukę
surowy
zuur
rozpocznij naukę
kwaśny
bitter
rozpocznij naukę
gorzki
zout
rozpocznij naukę
słony
pikant
rozpocznij naukę
pikantny
het voorgerecht
rozpocznij naukę
Przystawka
de hoofdgerecht
rozpocznij naukę
główne danie
het nagerecht
rozpocznij naukę
deser
het toetje
rozpocznij naukę
deser
de soep
rozpocznij naukę
zupa
het water
rozpocznij naukę
Woda
het mineraalwater
rozpocznij naukę
woda mineralna
het bruiswater
rozpocznij naukę
woda gazowana
het plat water
rozpocznij naukę
woda niegazowana
de wijn
rozpocznij naukę
wino
de droge wijn
rozpocznij naukę
wytrawne wino
de halfdroge wijn
rozpocznij naukę
dr półwytrawne wino
halfzoete wijn
rozpocznij naukę
półsłodkie wino
zoete wijn
rozpocznij naukę
słodkie wino
de witte wijn
rozpocznij naukę
białe wino
de rode wijn
rozpocznij naukę
czerwone wino
de rosé
rozpocznij naukę
różowe wino
het bier
rozpocznij naukę
piwo
het pintje
rozpocznij naukę
szklanka piwa
het zwaar bier
rozpocznij naukę
ciężkie piwo
de trappist
rozpocznij naukę
piwo trappist
de wodka
rozpocznij naukę
wódka
het fruitsap
rozpocznij naukę
sok owocowy
het tomatensap
rozpocznij naukę
sok pomidorowy
de ice tea
rozpocznij naukę
herbata mrożona

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.