słówka

 0    169 fiszek    kamalmichalik
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
il riso a chicco lungo
rozpocznij naukę
ryż długoziarnisty
il chicco
rozpocznij naukę
ziarno
il gambero
rozpocznij naukę
Krewetka
le Code di gamberi
rozpocznij naukę
ogony krewetkowe
la zucchina
rozpocznij naukę
cukinia
la cipolla
rozpocznij naukę
cebula
la carota
rozpocznij naukę
marchew
la Costa di sedano
rozpocznij naukę
łodyga selera naciowego
il peperoncino
rozpocznij naukę
chili
un mazzo
rozpocznij naukę
garść, pęczek
l'erba cipollina
rozpocznij naukę
szczypiorek
lessare / bollire
rozpocznij naukę
gotować
abbondante
rozpocznij naukę
obfity
bollente
rozpocznij naukę
wrzenie
salato
rozpocznij naukę
słony
sbucciare
rozpocznij naukę
obierać
tritare
rozpocznij naukę
siekać
lavare
rozpocznij naukę
myć
tagliare
rozpocznij naukę
kroić, ciąć
a dadini
rozpocznij naukę
pokrojony w kostkę
a rondelle
rozpocznij naukę
w plasterki
sottile
rozpocznij naukę
cienki
sgusciare
rozpocznij naukę
powłoka, obierać krewetki
a pezzetti
rozpocznij naukę
w małych kawałkach
stufare
rozpocznij naukę
dusić
la padella
rozpocznij naukę
patelnia
unire
rozpocznij naukę
łączyc, przystąpić
cuocere
rozpocznij naukę
gotować
circa
rozpocznij naukę
około
aggiungere
rozpocznij naukę
dodawać
salare
rozpocznij naukę
solić
pepare
rozpocznij naukę
pieprzyć, doprawiać pieprzem
a piacere
rozpocznij naukę
do smaku
scolare
rozpocznij naukę
odcedzić
saltare
rozpocznij naukę
krótko podsmażyć
la ciotola
rozpocznij naukę
Miska
spolverare
rozpocznij naukę
posypać
servire
rozpocznij naukę
podawać, służyć
tagliare a metà
rozpocznij naukę
przeciąć na pół
tagliare a cubetti
rozpocznij naukę
pokroić w kostkę
tagliare a fette
rozpocznij naukę
pokroić w plasterki
eliminare i semi
rozpocznij naukę
drylować, wyeliminuj nasiona
tritare finemente / grossolanamente
rozpocznij naukę
drobno posiekać / grubo
sgocciolare
rozpocznij naukę
odcedzić, drenaż
scaldare
rozpocznij naukę
podgrzać, ciepły
mescolare
rozpocznij naukę
łaczyć, mieszać
spegnere il fuoco/ la fiamma
rozpocznij naukę
ugasić ogień / płomień
condire/ insaporire
rozpocznij naukę
przyprawiać / smaku
lasciare raffreddare
rozpocznij naukę
ostudzić, niech ostygnie
spalmare
rozpocznij naukę
rozsmarować
cuocere a fuoco lento
rozpocznij naukę
gotować na wolnym ogniu
cuocere a fiamma dolce
rozpocznij naukę
gotować na małym ogniu
a fiamma moderata
rozpocznij naukę
na umiarkowanym ogniu
a fiamma alta
rozpocznij naukę
na dużym ogniu
la banana
rozpocznij naukę
banan
l'amarena
rozpocznij naukę
wiśnia
la ciliegia
rozpocznij naukę
czereśnia
la fragola
rozpocznij naukę
truskawka
I frutti di bosco
rozpocznij naukę
owoce leśne, dzikie jagody
il lampone
rozpocznij naukę
malina
il ribes
rozpocznij naukę
porzeczki
il mirtillo
rozpocznij naukę
borówka
la mora
rozpocznij naukę
jeżyna
la pesca
rozpocznij naukę
brzoskwinia
l'albicocca
rozpocznij naukę
Morela
la mela
rozpocznij naukę
jabłko
la pera
rozpocznij naukę
gruszka
la prugna
rozpocznij naukę
śliwka
gli agrumi
rozpocznij naukę
owoce cytrusowe
l'arancia
rozpocznij naukę
pomarańcza
il pompelmo
rozpocznij naukę
grejpfrut
il limone
rozpocznij naukę
cytryna
il mandarino
rozpocznij naukę
mandarynka
il melone
rozpocznij naukę
melon
l'anguria
rozpocznij naukę
arbuz
il cocomero
rozpocznij naukę
kokos
l'uva
rozpocznij naukę
winogrona
il kiwi
rozpocznij naukę
kiwi
il fico
rozpocznij naukę
figa
il melograno
rozpocznij naukę
granat
il legume
rozpocznij naukę
warzywo, jarzyna
il pomodoro
rozpocznij naukę
pomidor
il peperone
rozpocznij naukę
papryka
la carota
rozpocznij naukę
marchew
il cetriolo
rozpocznij naukę
ogórek
la zucca
rozpocznij naukę
dynia
la melanzana
rozpocznij naukę
bakłażan
la patata
rozpocznij naukę
ziemniak
l'insalata belga
rozpocznij naukę
cykoria
la lattuga
rozpocznij naukę
sałata
il cavolo
rozpocznij naukę
kapusta
il cavolo di Bruxelles (Brusseles)
rozpocznij naukę
brukselka
il cavolfiore
rozpocznij naukę
kalafior
il sedano
rozpocznij naukę
seler
il porro
rozpocznij naukę
por
i ceci
rozpocznij naukę
ciecierzyca
i fagioli
rozpocznij naukę
fasola
I fagiolini
rozpocznij naukę
fasolka szparagowa
i piselli
rozpocznij naukę
groszek
il fungo
rozpocznij naukę
grzyb
il mais
rozpocznij naukę
kukurydza
il ravanello
rozpocznij naukę
rzodkiewka
l'aglio
rozpocznij naukę
czosnek
uno spicchio d'aglio
rozpocznij naukę
ząbek czosnku
una testa d'aglio
rozpocznij naukę
główka czosnku
la barbabietola
rozpocznij naukę
burak
l'asparago
rozpocznij naukę
szparagi
il basilico
rozpocznij naukę
bazylia
la cipolla
rozpocznij naukę
cebula
gli spinaci
rozpocznij naukę
szpinak
il broccolo
rozpocznij naukę
brokuły
il prezzemolo
rozpocznij naukę
pietruszka
l'oliva
rozpocznij naukę
oliwka
la noce
rozpocznij naukę
Orzech włoski
la nocciola
rozpocznij naukę
orzech laskowy
gli arachidi
rozpocznij naukę
orzechy arachidowe
i pistacchi
rozpocznij naukę
pistacje
la mandorla
rozpocznij naukę
migdał
l'uvetta
rozpocznij naukę
rodzynek
l'uovo/le uova
rozpocznij naukę
jajko / jajka
l'olio di semi di girasole
rozpocznij naukę
olej słonecznikowy
il burro
rozpocznij naukę
masło
la margarina
rozpocznij naukę
margaryna
la pancetta
rozpocznij naukę
boczek
lo strutto
rozpocznij naukę
smalec
il lardo
rozpocznij naukę
słonina
la marmellata
rozpocznij naukę
dżem
il pane
rozpocznij naukę
chleb
la farina
rozpocznij naukę
mąka
il tonno
rozpocznij naukę
Tuńczyk
il sugo
rozpocznij naukę
Sos
il sugo di pomodoro per la pastasciutta
rozpocznij naukę
sos pomidorowy do makaronu
la salsa / il sugo
rozpocznij naukę
sos
la mostarda
rozpocznij naukę
musztarda
amaro
rozpocznij naukę
gorzki
aspro
rozpocznij naukę
cierpki, kwaśny
acido
rozpocznij naukę
kwas, kwaśny
piccante
rozpocznij naukę
pikantny
caldo
rozpocznij naukę
ciepły
freddo
rozpocznij naukę
zimno
tiepido
rozpocznij naukę
letni, ciepły
squisito
rozpocznij naukę
pyszny, zachwycający
la carne di manzo/ di maiole
rozpocznij naukę
mięso wołowe/ wieprzowe
vitello
rozpocznij naukę
cielęcina
pollo
rozpocznij naukę
kurczak
la panna
rozpocznij naukę
śmietana
il condimento
rozpocznij naukę
przyprawa
le spezie
rozpocznij naukę
przyprawy
le erbe, le erbette
rozpocznij naukę
zioła, zioła
il rosmarino
rozpocznij naukę
rozmaryn
la salvia
rozpocznij naukę
szałwia
la menta
rozpocznij naukę
mięta
il timo
rozpocznij naukę
tymianek
il basilico
rozpocznij naukę
bazylia
l'origano
rozpocznij naukę
oregano
il sale/ il pepe
rozpocznij naukę
sól/ pieprz
la cannella
rozpocznij naukę
cynamon
lo zucchero
rozpocznij naukę
cukier
l'aglio
rozpocznij naukę
czosnek
il petto di pollo
rozpocznij naukę
pierś z kurczaka
il pesce
rozpocznij naukę
ryba
il salmone
rozpocznij naukę
łosoś
il filetto
rozpocznij naukę
filet
le cozze
rozpocznij naukę
małże
il parmigiano
rozpocznij naukę
Parmezan
la rucola
rozpocznij naukę
rukola
misto
rozpocznij naukę
mieszany
crudo
rozpocznij naukę
surowy
dolce
rozpocznij naukę
słodki

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.