zywienie 1

 0    89 fiszek    agata2
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
artykul spozywcze
rozpocznij naukę
Lebensmittelprodukt
zywnosc gotowa
rozpocznij naukę
Fertignahrung
produkty zbozowe
rozpocznij naukę
Getreideprodukte
zboze
rozpocznij naukę
Getreide
maka razowa
rozpocznij naukę
Vollkornmehl
kromka
rozpocznij naukę
Scheibe
bochenek chleba
rozpocznij naukę
der Brotlaib
twarog
rozpocznij naukę
quark
mleko oddtluszczone
rozpocznij naukę
fettarme Milch
wieprzowina
rozpocznij naukę
das Schweinefleisch
wołowina
rozpocznij naukę
das Rindfleisch
cielecina
rozpocznij naukę
Kalbfleisch
mieso mielone
rozpocznij naukę
Hackfleisch
watrobka
rozpocznij naukę
Laber
gatubek kielbasy
rozpocznij naukę
Wurstsorte
boczek
rozpocznij naukę
der Speck
drób
rozpocznij naukę
das Geflügel
kaczka
rozpocznij naukę
die Ente
indyk
rozpocznij naukę
pute
indyk on
rozpocznij naukę
Truthahn
łosoś
rozpocznij naukę
der Lachs
tunczyk
rozpocznij naukę
Thunfisch
sledz
rozpocznij naukę
Hering
wedzony losos
rozpocznij naukę
raucherlachs
paluszek rybny
rozpocznij naukę
Fischstäbchen
winogrono
rozpocznij naukę
die Weintraube
jezyna
rozpocznij naukę
Brombeere
porzeczka
rozpocznij naukę
Johannisbeere
agrest
rozpocznij naukę
die Stachelbeere
czeresnia
rozpocznij naukę
sussKirsche
orzech ziemny
rozpocznij naukę
die Erdnuss
kalafior
rozpocznij naukę
der Blumenkohl
kukurydza
rozpocznij naukę
der Mais
groszek
rozpocznij naukę
die Erbsen
brukselka
rozpocznij naukę
der Rosenkohl
szczypiorek
rozpocznij naukę
Schnittlauch
przyprawy
rozpocznij naukę
die Gewürze
ziola
rozpocznij naukę
Kräuter
musztarda
rozpocznij naukę
der Senf
gozdzik
rozpocznij naukę
Nelke
lisc laurowy
rozpocznij naukę
Lorbeer
cynamon
rozpocznij naukę
der Zimt
ocet
rozpocznij naukę
der Essig
swiezo wyciskany sok
rozpocznij naukę
frisch gepresster saft
likier
rozpocznij naukę
der Likör
potrawa
rozpocznij naukę
Spiese
danie
rozpocznij naukę
gericht
jajecznica
rozpocznij naukę
das Rührei
rosol
rozpocznij naukę
Brühe
przekaska
rozpocznij naukę
imbiss
bita smietana
rozpocznij naukę
Schlagsahne
herbatnik
rozpocznij naukę
der keks
nalesnik
rozpocznij naukę
Pfannkuchen
smak
rozpocznij naukę
der Geschmack
ostry
rozpocznij naukę
scharf
miekki
rozpocznij naukę
weich
twardy
rozpocznij naukę
hart
smaczny
rozpocznij naukę
lecker
wyborny
rozpocznij naukę
köstlich
wyborny
rozpocznij naukę
köstlich
okropny, straszny
rozpocznij naukę
scheußlich
rzadki
rozpocznij naukę
dunn
gęsty
rozpocznij naukę
dick
mdły
rozpocznij naukę
fade
zepsuty
rozpocznij naukę
faul
chrupki
rozpocznij naukę
knackig
dojrzaly
rozpocznij naukę
reif
lekkostrawny
rozpocznij naukę
leicht verdaulich
puszka
rozpocznij naukę
die Dose (die Dosen)
pojemnik
rozpocznij naukę
schale
obierac ze
rozpocznij naukę
schälen
piec
rozpocznij naukę
backen
smazyc
rozpocznij naukę
braten
nawyk zywieniowy
rozpocznij naukę
Essgewohnheit
być zwariowanym na punkcie czegos
rozpocznij naukę
verrückt nach etwas sein
byc naprawde ulubionym
rozpocznij naukę
recht beliebt sein
hit
rozpocznij naukę
der spitzenreiter
pałaszować
rozpocznij naukę
verputzen
tłuszcz roślinny
rozpocznij naukę
Pflanzenfett
tluszcz zwierzęcy
rozpocznij naukę
tierisches Fett
bogaty w tluscze
rozpocznij naukę
fettreich
ubogi w tluszcze
rozpocznij naukę
fettarm
sięgać po
rozpocznij naukę
greiffen zu
zawartosc tluszczu
rozpocznij naukę
Fettgehalt
najwiekszy pogrubiacz
rozpocznij naukę
der größte Dickmacher
krotkoterminowe
rozpocznij naukę
kurzfristig
konsumpcjonizm
rozpocznij naukę
der Verzehr
sztucznie wytworzony
rozpocznij naukę
künstlich erzeugt
dodatek
rozpocznij naukę
zusatzstoffe

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.