Moja lekcja

 0    29 fiszek    sandrszymanowska
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
different quarters od udder
rozpocznij naukę
różne ćwiartki wymion
butter
rozpocznij naukę
masło
breed
rozpocznij naukę
rasa
appearance
rozpocznij naukę
wygląd
aseptic packaging
rozpocznij naukę
aseptyczne opakowanie
to extend shelf life
rozpocznij naukę
przedłużyć okres trwałości
intervals of milking
rozpocznij naukę
przerwy w dojeniu
different quarters od udder
rozpocznij naukę
różne ćwiartki wymion
yoghurt
rozpocznij naukę
jogurt
dry milk powder
rozpocznij naukę
suche mleko w proszku
to give milk a blue tinge
rozpocznij naukę
aby nadać mleku niebieski odcień
lactation periods
rozpocznij naukę
okresy laktacji
pasteurization
rozpocznij naukę
pasteryzacja
UHT treatment
rozpocznij naukę
obróbka UHT
dry whey products (e.g. whey protein for bulding muscles)
rozpocznij naukę
produkty z suchej serwatki (np. białko serwatki do budowania mięśni)
season
rozpocznij naukę
pora roku
Rich flavor
rozpocznij naukę
Bogaty smak
health status
rozpocznij naukę
stan zdrowia
ice cream
rozpocznij naukę
lody
homogenization
rozpocznij naukę
homogenizacja
mouthfeel
rozpocznij naukę
Tekstura
refrigerated and Frozen desserts
rozpocznij naukę
chlodzenie i mrożonie deserów
chees strings
rozpocznij naukę
paski serowe
manufacturing plants
rozpocznij naukę
Zakłady produkcyjne
saltiness
rozpocznij naukę
słoność
bulk milk tank
rozpocznij naukę
zbiornik na mleko luzem
a strong cows odor
rozpocznij naukę
silny zapach krów
bitter/ sour/rancid
rozpocznij naukę
gorzki / kwaśny / zjełczały
gestation period
rozpocznij naukę
okres ciąży

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.