Moja lekcja

 0    12 fiszek    guest1774187
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
przystawka
rozpocznij naukę
amuse-gueule
przygotowanie miejsca pracy
rozpocznij naukę
mise en place
ryba
rozpocznij naukę
anchois
smalec
rozpocznij naukę
rillettes
sos z przetartych owoców lub warzyw
rozpocznij naukę
coulis
pasta na bazie pietruszki i czosnku
rozpocznij naukę
persillade
masa wykonana z czekolady i kremówki
rozpocznij naukę
ganache
naleśnik
rozpocznij naukę
crêpes
zapiekanka
rozpocznij naukę
Gratinee
płukanie patelni woda lub winem
rozpocznij naukę
Déglacer
glazurowanie
rozpocznij naukę
Glacer
szpik wołowy, barani lub cielęcy
rozpocznij naukę
Amurette

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.