zawodowy angielski

 0    54 fiszki    guest1780532
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
srodki zakwaszajace
rozpocznij naukę
Acidulents
regulatory kwasowości
rozpocznij naukę
acidity regulators
Środki przeciwzbrylajace
rozpocznij naukę
Anticaking agents
Środki przeciwpieniące/pieniące
rozpocznij naukę
Antifoaming / foaming agents
przeciwutleniacze
rozpocznij naukę
antioxidants
Wypełniacze
rozpocznij naukę
Bulking agents
barwnik spozywczy
rozpocznij naukę
food coloring
Suplementy
rozpocznij naukę
Fortifying agents
Substancje umożliwiających zachowanie koloru
rozpocznij naukę
color retention agents
Emulgatory
rozpocznij naukę
emulsifiers
Smaki
rozpocznij naukę
flavors
wzmacniacze smaku
rozpocznij naukę
flavor enhancers
Środki do obróbki smaku
rozpocznij naukę
Flavor treatment agents
Środki Glazurujące
rozpocznij naukę
Glazing agents
Środki zwilżające
rozpocznij naukę
humectants
gaz znakujący
rozpocznij naukę
tracer gas
konserwanty
rozpocznij naukę
preservatives
stabilizatory
rozpocznij naukę
stabilizers
słodziki
rozpocznij naukę
sweeteners
Zagęszczacze
rozpocznij naukę
thickeners
Opakowanie
rozpocznij naukę
Packaging
ocet Winny
rozpocznij naukę
vinegar
kwas cytrynowy
rozpocznij naukę
citric acid
kwas winowy
rozpocznij naukę
tartaric acid
kwas jabłkowy
rozpocznij naukę
malic acid
Kwas fumarowy
rozpocznij naukę
fumaric acid
Kwas mlekowy
rozpocznij naukę
lactic acid
Witamina c
rozpocznij naukę
Vitamin C
tlen
rozpocznij naukę
oxygen
skrobia
rozpocznij naukę
starch
witaminy
rozpocznij naukę
vitamins
minerały
rozpocznij naukę
minerals
suplement diety
rozpocznij naukę
dietary supplements
emulsje
rozpocznij naukę
emulsions
majonez
rozpocznij naukę
mayonnaise
glutaminian sodu
rozpocznij naukę
monosodium glutamate
grzyby
rozpocznij naukę
fungi
bakteria
rozpocznij naukę
bacteria
mikroorganizmy
rozpocznij naukę
microorganisms
agar
rozpocznij naukę
agar
pektyna
rozpocznij naukę
pectin
dżem
rozpocznij naukę
jam
emulsje
rozpocznij naukę
emulsions
Cukier
rozpocznij naukę
Sugar
energia żywności
rozpocznij naukę
food energy
cukrzyca
rozpocznij naukę
diabetes mellitus
Próchnica
rozpocznij naukę
tooth decay
Sraczka
rozpocznij naukę
Diarrhea
Lepkość
rozpocznij naukę
Viscosity
bisfenole
rozpocznij naukę
bisphenols
ftalany
rozpocznij naukę
phthalates
perfluoroalkil
rozpocznij naukę
perfluoroalkyl
chemikalia perfluoroalkilowe
rozpocznij naukę
perfluoroalkyl chemicals
Azotany
rozpocznij naukę
nitrates

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.