Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
zawodowy angielski
zawodowy angielski
0
54 fiszki
guest1780532
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
srodki zakwaszajace
rozpocznij naukę
Acidulents
regulatory kwasowości
rozpocznij naukę
acidity regulators
Środki przeciwzbrylajace
rozpocznij naukę
Anticaking agents
Środki przeciwpieniące/pieniące
rozpocznij naukę
Antifoaming / foaming agents
przeciwutleniacze
rozpocznij naukę
antioxidants
Wypełniacze
rozpocznij naukę
Bulking agents
barwnik spozywczy
rozpocznij naukę
food coloring
Suplementy
rozpocznij naukę
Fortifying agents
Substancje umożliwiających zachowanie koloru
rozpocznij naukę
color retention agents
Emulgatory
rozpocznij naukę
emulsifiers
Smaki
rozpocznij naukę
flavors
wzmacniacze smaku
rozpocznij naukę
flavor enhancers
Środki do obróbki smaku
rozpocznij naukę
Flavor treatment agents
Środki Glazurujące
rozpocznij naukę
Glazing agents
Środki zwilżające
rozpocznij naukę
humectants
gaz znakujący
rozpocznij naukę
tracer gas
konserwanty
rozpocznij naukę
preservatives
stabilizatory
rozpocznij naukę
stabilizers
słodziki
rozpocznij naukę
sweeteners
Zagęszczacze
rozpocznij naukę
thickeners
Opakowanie
rozpocznij naukę
Packaging
ocet Winny
rozpocznij naukę
vinegar
kwas cytrynowy
rozpocznij naukę
citric acid
kwas winowy
rozpocznij naukę
tartaric acid
kwas jabłkowy
rozpocznij naukę
malic acid
Kwas fumarowy
rozpocznij naukę
fumaric acid
Kwas mlekowy
rozpocznij naukę
lactic acid
Witamina c
rozpocznij naukę
Vitamin C
tlen
rozpocznij naukę
oxygen
skrobia
rozpocznij naukę
starch
witaminy
rozpocznij naukę
vitamins
minerały
rozpocznij naukę
minerals
suplement diety
rozpocznij naukę
dietary supplements
emulsje
rozpocznij naukę
emulsions
majonez
rozpocznij naukę
mayonnaise
glutaminian sodu
rozpocznij naukę
monosodium glutamate
grzyby
rozpocznij naukę
fungi
bakteria
rozpocznij naukę
bacteria
mikroorganizmy
rozpocznij naukę
microorganisms
agar
rozpocznij naukę
agar
pektyna
rozpocznij naukę
pectin
dżem
rozpocznij naukę
jam
emulsje
rozpocznij naukę
emulsions
Cukier
rozpocznij naukę
Sugar
energia żywności
rozpocznij naukę
food energy
cukrzyca
rozpocznij naukę
diabetes mellitus
Próchnica
rozpocznij naukę
tooth decay
Sraczka
rozpocznij naukę
Diarrhea
Lepkość
rozpocznij naukę
Viscosity
bisfenole
rozpocznij naukę
bisphenols
ftalany
rozpocznij naukę
phthalates
perfluoroalkil
rozpocznij naukę
perfluoroalkyl
chemikalia perfluoroalkilowe
rozpocznij naukę
perfluoroalkyl chemicals
Azotany
rozpocznij naukę
nitrates
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest1780532.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Business Finance
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności