L 5 Au restuarnt. 01/04/2020

 0    13 fiszek    magda964
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
des ingrédients
rozpocznij naukę
składniki
désirer qch (vous desirez ...- serveur?)
rozpocznij naukę
pragnąć czegoś (czy życzy sobie pan/pani... - kelner) ... - kelner?)
servir un client ("qu'est-ce que je vous sers?")
rozpocznij naukę
obsługiwać klienta (co mogę podać?)
sur place / à emporter
rozpocznij naukę
na miejscu / na wynos
un accompagnement
rozpocznij naukę
dodatek (do dania głównego)
un hors d'oeuvre/une entrée
rozpocznij naukę
przystawka / przystawka
le plat principal
rozpocznij naukę
danie główne
le plateau de fromage
rozpocznij naukę
talerz serów
des pommes vapueur
rozpocznij naukę
gotowane na parze jabłka
la cuisson de la viande (à point, bleue, saignante, bien cuite)
rozpocznij naukę
stopień wysmażenia mięsa (średnie, krwiste, dobrze usmażone)
commander un plat
rozpocznij naukę
zamówić danie
laisser un pourboire
rozpocznij naukę
zostawić napiwek
payer l'addition
rozpocznij naukę
zapłacić rachunek

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.