Żywienie, cz. 1.

 0    54 fiszki    Lokinho7
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
apricot
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
blackcurrant
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
oliwka
rozpocznij naukę
olive
rzodkiewka
rozpocznij naukę
radish
soja
rozpocznij naukę
soya
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
boczek
rozpocznij naukę
bacon
stek, befsztyk
.../...
rozpocznij naukę
steak / beefsteak
dorsz
rozpocznij naukę
cod
flądra
rozpocznij naukę
flounder
śledź
rozpocznij naukę
herring
sola (ryba)
rozpocznij naukę
sole
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
wołowina
rozpocznij naukę
beef
guma do żucia
rozpocznij naukę
chewing gum
nabiał
rozpocznij naukę
dairy products
wodorosty
rozpocznij naukę
seaweed
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
olej roślinny
rozpocznij naukę
vegetable oil
klopsiki
rozpocznij naukę
meatballs
ciasto kruche
rozpocznij naukę
pastry
żeberka wieprzowe
rozpocznij naukę
pork ribs
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
roast chicken
apetyczny
rozpocznij naukę
appetising
mdły, nijaki
rozpocznij naukę
bland
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
bezkofeinowy
rozpocznij naukę
decaffeinated
tłusty (o mięsie)
rozpocznij naukę
fatty
z wolnego chowu (o jajkach)
rozpocznij naukę
free-range
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean
ekologiczny (o jedzeniu)
rozpocznij naukę
organic
marynowany
rozpocznij naukę
pickled
surowy (np. kurczak)
rozpocznij naukę
row
słony, słonawy
rozpocznij naukę
savoury
gazowana / niegazowana woda
rozpocznij naukę
sparkling / still water
smażony krótko na dużym ogniu
rozpocznij naukę
stir-fried
bezcukrowy
rozpocznij naukę
sugar-free
gęsty (sos)
rozpocznij naukę
thick (sauce)
razowy
rozpocznij naukę
wholemeal
tłuszcz zwierzęcy
rozpocznij naukę
animal fat
wapń
rozpocznij naukę
calcium
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
poziom cholesterolu
rozpocznij naukę
cholesterol level
błonnik
rozpocznij naukę
fibre
potas
rozpocznij naukę
potassium
białko
rozpocznij naukę
protein
skrobia
rozpocznij naukę
starch
tłuszcze (nie)nasycone
rozpocznij naukę
(un)saturated fats
tłuszcz roślinny
rozpocznij naukę
vegetable fat
witaminy
rozpocznij naukę
vitamins

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.