faire le marché

 0    50 fiszek    guest2112042
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
robić zakupy, zawrzeć umowę
rozpocznij naukę
faire le marché
rzeźnik
rozpocznij naukę
la boucherie
w sklepie mięsnym
rozpocznij naukę
à la boucherie
czego pani sobie życzy?
rozpocznij naukę
Madame, vous désirez?
Potrzebowałbym
rozpocznij naukę
il me faudrait
jagnięcina
rozpocznij naukę
l'agneau
pokroić na kawałki
rozpocznij naukę
couper en morceaux
to
rozpocznij naukę
ceci
Co polecasz?
rozpocznij naukę
qu'est-ce que vous me conseillez?
blanquette, gulasz
rozpocznij naukę
blanquette
Mam to, czego potrzebujesz
rozpocznij naukę
j'ai ce qu'il vous faut
ile potrzebujesz?
rozpocznij naukę
il vous en faut combien?
dobry kilogram, ponad
rozpocznij naukę
un bon kilo
kotlet
rozpocznij naukę
une côtelette
noga, udziec
rozpocznij naukę
un gigot
sznycel
rozpocznij naukę
une escalope
pieczeń
rozpocznij naukę
un rôti
filet
rozpocznij naukę
un filet
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
kurczak
rozpocznij naukę
le poulet
wędliny
rozpocznij naukę
la charcuterie
kiełbasa
rozpocznij naukę
le saucisson
surowy
rozpocznij naukę
cru
udko z kurczaka
rozpocznij naukę
une cuisse de poulet
skrzydło
rozpocznij naukę
une aile
i z tym?
rozpocznij naukę
et avec ceci?
dobry kilogram, trochę więcej niż w kilo
rozpocznij naukę
un bon kilo, un peu plus qu'en kilo
gulasz
rozpocznij naukę
un pot-au-feu
perliczka
rozpocznij naukę
de la pintade
catering, delikatesy
rozpocznij naukę
le traiteur
katering, garmazeria
rozpocznij naukę
le traiteur
ile mam pani dac?
rozpocznij naukę
je vous en mets combien?
taca, opakowanie
rozpocznij naukę
une barquette
nie mam więcej
rozpocznij naukę
je n'en ai plus
szkoda
rozpocznij naukę
tant pis
podgrzać
rozpocznij naukę
rechauffer
daj mi trochę więcej/trochę mniej
rozpocznij naukę
mettez-m'en un peu plus/un peu moins
jest za dużo
rozpocznij naukę
il y en a trop
Nie wystarczy
rozpocznij naukę
il n'y en a pas assez
seler
rozpocznij naukę
le céleri
ciasto francuskie
rozpocznij naukę
un feuilleté
indyk
rozpocznij naukę
la dinde
kaczka
rozpocznij naukę
le canard
pasztet
rozpocznij naukę
le pâté
cienki, gruby
rozpocznij naukę
fine, épaisse
plasterek
rozpocznij naukę
une tranche
grubość (f)
rozpocznij naukę
épaisseur (f)
ramię (f.)
rozpocznij naukę
épaule (f.)
starte marchewki
rozpocznij naukę
les carottes râpées
w skórce, dobrze wypieczony pasztet, pod pierzynką
rozpocznij naukę
en croûte

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.