13. Comida

 0    99 fiszek    agatakundziarz
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
acelgas
rozpocznij naukę
botwina
agridulce
rozpocznij naukę
słodko-gorzki
ahumado
rozpocznij naukę
wędzony
al punto
rozpocznij naukę
średnio wysmażony
albóndigas
rozpocznij naukę
pulpety
aliño / aderezo
rozpocznij naukę
dressing
amargo
rozpocznij naukę
gorzki
arenque
rozpocznij naukę
śledź
atún
rozpocznij naukę
tuńczyk
avena
rozpocznij naukę
owies
aves (de corral)
rozpocznij naukę
drób
bacalao
rozpocznij naukę
dorsz
bizcocho
rozpocznij naukę
biszkopt
bollo
rozpocznij naukę
słodka bułka, słódka drożdżówka
calamares
rozpocznij naukę
kałamarnica
caramelo
rozpocznij naukę
karmel
carne de cerdo
rozpocznij naukę
wieprzowina
carne de vaca
rozpocznij naukę
wołowina
carpa
rozpocznij naukę
karp
centeno
rozpocznij naukę
żyto
chorizo
rozpocznij naukę
kiełbasa wieprzowa z wędzoną papryką
chuleta
rozpocznij naukę
kotlet, stek
condimientos, especias
rozpocznij naukę
przyprawy
copos
rozpocznij naukę
płatki
cordero
rozpocznij naukę
jagnięcina, baranina
dónut
rozpocznij naukę
pączek
duro
rozpocznij naukę
czerstwy
empanadilla
rozpocznij naukę
pierożek
estropearse, ponerse malo
rozpocznij naukę
zepsuć się
fecha de cadsucidad
rozpocznij naukę
termin ważności
gambas/ langostinos
rozpocznij naukę
krewetki
granos, sémola
rozpocznij naukę
kasza, kasza manna
guarnición / acompañamiento
rozpocznij naukę
dodatek
integral
rozpocznij naukę
razowy
langosta
rozpocznij naukę
homar
lata
rozpocznij naukę
puszka
levadura
rozpocznij naukę
drożdże
lomo
rozpocznij naukę
polędwica wieprzowa, schab
marisco
rozpocznij naukę
owoce morza
mejillones
rozpocznij naukę
małże
mostaza
rozpocznij naukę
musztarda
ostra
rozpocznij naukę
ostryga
panecillo
rozpocznij naukę
bułka
pasado
rozpocznij naukę
rozgotowany
pechuga de pollo
rozpocznij naukę
pierś z kurczaka
picante
rozpocznij naukę
pikantny
piruleta
rozpocznij naukę
lizak
poco hecho
rozpocznij naukę
krwisty (o mięsie)
pulpo
rozpocznij naukę
ośmiornica
sabor
rozpocznij naukę
smak
salado
rozpocznij naukę
słony
salchichón
rozpocznij naukę
kiełbasa
salmón
rozpocznij naukę
łosoś
solomillo
rozpocznij naukę
polędwica
soso
rozpocznij naukę
mdły
ternera
rozpocznij naukę
cielęcina
tierno
rozpocznij naukę
kruchy, miękki (np. o mięsie)
trigo
rozpocznij naukę
pszenica
cruasán
rozpocznij naukę
rogalik
ensaimada
rozpocznij naukę
bułeczka w kształcie ślimaka
rosquilla
rozpocznij naukę
bajgiel
merengue
rozpocznij naukę
Beza
hojaldre
rozpocznij naukę
ciasto francuskie
tartaleta
rozpocznij naukę
tarta
profiterol
rozpocznij naukę
eklerka
natillas
rozpocznij naukę
krem budyniowy
muslos de pollo
rozpocznij naukę
kurze udka
alitas de pollo
rozpocznij naukę
skrzydełka kurczaka
lácteos
rozpocznij naukę
nabiał
embutidos
rozpocznij naukę
wędliny
hidratos de carbono
rozpocznij naukę
węglowodany
saber a
rozpocznij naukę
smakować
sabor a
rozpocznij naukę
smak czegoś
poco hecho
rozpocznij naukę
niedogotowany
huevos revueltos
rozpocznij naukę
jajecznica
huevo frito
rozpocznij naukę
jajko sadzone
huevo duro
rozpocznij naukę
jajko na twardo
huevo pasado por agua
rozpocznij naukę
jajko na miękko
clara
rozpocznij naukę
białko
yema
rozpocznij naukę
żółtko
cáscara
rozpocznij naukę
skorupka jajka
cascar un huevo
rozpocznij naukę
rozbić jajko
pan integral
rozpocznij naukę
chleb razowy
pan de trigo
rozpocznij naukę
chleb pszeniczny
pan de espelta
rozpocznij naukę
Chleb z mąki orkiszowej
pan sin gluten
rozpocznij naukę
Chleb bezglutenowy
pan de centeno
rozpocznij naukę
chleb żytni
pan rallado
rozpocznij naukę
bułka tarta
pan de molde / pan bimbo
rozpocznij naukę
chleb tostowy
pan tostado
rozpocznij naukę
grzanka
corteza
rozpocznij naukę
skóra chleba
biscote
rozpocznij naukę
sucharek
cebada
rozpocznij naukę
jęczmień
mijo
rozpocznij naukę
proso
cocido
rozpocznij naukę
gęsta zupa np. z ciecierzycy, mięsa i warzyw
queso azul
rozpocznij naukę
ser pleśniowy
queso de oveja
rozpocznij naukę
ser owczy
queso fresco
rozpocznij naukę
ser biały
alioli
rozpocznij naukę
sos z oliwy i czosnku

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.