CEREAL FOODS/MEAT/SEAFOOD u.6

 0    37 fiszek    zuzannabajerlein
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cheddar cheese
rozpocznij naukę
ser cheddar
cheese spread / processed cheese
rozpocznij naukę
ser topiony
cottage cheese
rozpocznij naukę
twarożek
cream cheese
rozpocznij naukę
serek śmietankowy
curd cheese
rozpocznij naukę
twaróg
grated cheese
rozpocznij naukę
starty ser
hard cheese
rozpocznij naukę
ser żółty (np. gouda, cheddar)
Parmesan cheese
rozpocznij naukę
parmezan
soft cheese
rozpocznij naukę
ser miękki (np. camembert)
soya milk / soymilk
rozpocznij naukę
mleko sojowe
condensed milk
rozpocznij naukę
mleko skondensowane
pasteurised milk
rozpocznij naukę
mleko pasteryzowane
powdered milk / dried milk
rozpocznij naukę
mleko w proszku
black pudding
rozpocznij naukę
kaszanka
egg yolk
rozpocznij naukę
żółtko jaja
egg white
rozpocznij naukę
białko jaja
beaten egg
rozpocznij naukę
roztrzepane jajko
fried egg / sunny-side up
rozpocznij naukę
jajko sadzone
scrambled egg
rozpocznij naukę
jajecznica
poached egg
rozpocznij naukę
jajko w koszulce
soft-boiled/hard-boiled egg
rozpocznij naukę
jajko gotowane na miękko/twardo
goose
rozpocznij naukę
gęś
lamb
rozpocznij naukę
jagnięcina
liver
rozpocznij naukę
wątróbka
loin
rozpocznij naukę
polędwica
minced meat
rozpocznij naukę
mięso mielone
mutton
rozpocznij naukę
baranina
poultry
rozpocznij naukę
drób
sirloin
rozpocznij naukę
polędwica wołowa
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
venison
rozpocznij naukę
sarnina
anchovy
rozpocznij naukę
sardela
carp
rozpocznij naukę
karp
crayfish
rozpocznij naukę
rak
herring
rozpocznij naukę
śledź
lobster
rozpocznij naukę
homar
mackerel
rozpocznij naukę
makrela

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.