ang 6 żywienie (4)

 0    35 fiszek    kkpd1300
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
posiekany
rozpocznij naukę
chopped
drobno posiekany
rozpocznij naukę
finely chopped
chrupki, chrupiący
rozpocznij naukę
crunchy
Bez nabiału
rozpocznij naukę
Daily free
tłusty
rozpocznij naukę
fatty
bezglutenowy
rozpocznij naukę
gluten-free
starty
rozpocznij naukę
grated
soczysty
rozpocznij naukę
juicy
łagodny
rozpocznij naukę
mild
apetyczny, aż slinka cieknie
rozpocznij naukę
mouth watering
zbyt długo gotowany
rozpocznij naukę
overcooked
niedosmażony
rozpocznij naukę
rare
surowy
rozpocznij naukę
raw
wytrawny, słony
rozpocznij naukę
savoury
krojony(o chlebie)
rozpocznij naukę
sliced
wędzony
rozpocznij naukę
smoked
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
gęsty
rozpocznij naukę
thick
twardy
rozpocznij naukę
tough
niedogotowany
rozpocznij naukę
undercooked
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
well done
roztrzepany(o jajku)
rozpocznij naukę
beaten
gumowaty
rozpocznij naukę
chewy
na twardo (jajko)
rozpocznij naukę
hard boiled (egg)
rozpuszczalny
rozpocznij naukę
instant
chudy(o mięsie)
rozpocznij naukę
lean
mielony(o mięsie)
rozpocznij naukę
minced
odpychajacy
rozpocznij naukę
off putting
tłusty(o rybie)
rozpocznij naukę
oily
ekologiczny
rozpocznij naukę
organic
przepyszny
rozpocznij naukę
scrumptious
odtłuszczony (o mleku, jogurcie)
rozpocznij naukę
skimmed
na miękko(o jajku)
rozpocznij naukę
soft boiled
miękkie, kruchy
rozpocznij naukę
tender
pełnoziarnisty, razowy
rozpocznij naukę
wholemeal

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.