Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
niderlandzki
angielski
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Moja lekcja
Moja lekcja
0
110 fiszek
aleksandrajedrysiak1
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
an apricot
szparag
rozpocznij naukę
asparagus
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
fasolka w sosie pomidorowym
rozpocznij naukę
baked beans
liść laurowy
rozpocznij naukę
bay leaf
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
blackcurrant
bób
rozpocznij naukę
broad beans
chleb ciemny
rozpocznij naukę
brown bread
seler korzeniowy
rozpocznij naukę
celeriac
seler naciowy
rozpocznij naukę
celery stick
produkty zbożowe
rozpocznij naukę
cereal products
duszone kawałki kurczaka
rozpocznij naukę
chicken stew
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
cukinia
rozpocznij naukę
a courgette
suszony tymianek
rozpocznij naukę
dried thyme
węgorz
rozpocznij naukę
eel
koper włoski
rozpocznij naukę
fennel
dziczyzna
rozpocznij naukę
game
śledź
rozpocznij naukę
a herring
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
por
rozpocznij naukę
a leek
makrela
rozpocznij naukę
mackerel
mielone mięso
rozpocznij naukę
Minced meat
makowiec
rozpocznij naukę
poppy-seed cake
drób
rozpocznij naukę
poultry
fasolka szparagowa
rozpocznij naukę
runner beans
chleb żytni
rozpocznij naukę
rye bread
mleko półtłuste
rozpocznij naukę
semi-skimmed milk
przystawka
rozpocznij naukę
side dish
mleko odtłuszczone
rozpocznij naukę
skimmed milk
napój bezalkoholowy
rozpocznij naukę
soft drink
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
woda niegazowana
rozpocznij naukę
still water
koncentrat pomidorowy
rozpocznij naukę
tomato puree
pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
rzepa
rozpocznij naukę
turnip
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
mleko pełnotłuste
rozpocznij naukę
whole milk
chleb razowy
rozpocznij naukę
wholemeal bread
ubijać
rozpocznij naukę
to beat, whisk
kroić, siekać
rozpocznij naukę
chop
przykrywać
rozpocznij naukę
to cover
pokrojony w kostkę
rozpocznij naukę
diced
drobno
rozpocznij naukę
finely
świeżo zmielony
rozpocznij naukę
freshly ground
delikatnie
rozpocznij naukę
gently
trzeć, ucierać
rozpocznij naukę
grate
zmniejszyć
rozpocznij naukę
reduce
próbować, kosztować
rozpocznij naukę
sample
rondel
rozpocznij naukę
a saucepan
doprawić do smaku
rozpocznij naukę
season
gotować na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
to simmer
mieszać
rozpocznij naukę
to stir
smakować, próbować
rozpocznij naukę
taste
odkrywać
rozpocznij naukę
uncover
tabliczka, baton
rozpocznij naukę
bar
reklamówka
rozpocznij naukę
carrier bag
pudełko, opakowanie
rozpocznij naukę
packet
szczypta
rozpocznij naukę
pinch
pół kwarty
rozpocznij naukę
pint
ćwiartka
rozpocznij naukę
quarter
pełna łyżka
rozpocznij naukę
spoonful
puszka
rozpocznij naukę
tin
pudełko z przykrywką
rozpocznij naukę
tub
gazowany
rozpocznij naukę
carbonated
weglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
smak
rozpocznij naukę
flavour
własnej hodowli
rozpocznij naukę
home-grown
z umiarem
rozpocznij naukę
in moderation
bez tłuszczu
rozpocznij naukę
lean
przetworzony
rozpocznij naukę
processed
gotowy posiłek
rozpocznij naukę
ready-made meal
tłuszcze nasycone
rozpocznij naukę
saturated fats
ścinać się (o galaretce)
rozpocznij naukę
set
z dużą zawartością skrobi
rozpocznij naukę
starchy
półprzezroczysty
rozpocznij naukę
translucent
tłuszcze nienasycone
rozpocznij naukę
unsaturated fats
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholegrain
pzrystawka
rozpocznij naukę
starter
dodatki i środki konserwujące
rozpocznij naukę
additives and preservatives
dietetyk
rozpocznij naukę
dietician
zawartość składników odżywczych
rozpocznij naukę
nutritional content
odchudzanie
rozpocznij naukę
slimming
objadanie się
rozpocznij naukę
binge eating
schorzenie
rozpocznij naukę
disorder
niedożywiony
rozpocznij naukę
malnourished
wiekowy
rozpocznij naukę
ancient
spiec coś na wiór
rozpocznij naukę
burn sth to a crisp
robić coś jak szalony
rozpocznij naukę
doing something like mad
zamarznięte na kość
rozpocznij naukę
frozen solid
sławny
rozpocznij naukę
legendary
sprawiający że ślinka cieknie na usta
rozpocznij naukę
mouth-watering
być czegoś pełnym
rozpocznij naukę
overflow with something
trzeszczeć
rozpocznij naukę
crack
kapać
rozpocznij naukę
drip
jęczeć
rozpocznij naukę
groan
połykać
rozpocznij naukę
gulp
brzęczeć
rozpocznij naukę
jingle
mamrotać
rozpocznij naukę
mumble
chlapać
rozpocznij naukę
splash
tupać
rozpocznij naukę
stamp
stukać
rozpocznij naukę
tap
suchy jak pieprz
rozpocznij naukę
bone dry
przejrzysty
rozpocznij naukę
crystal clear
grobowa cisza
rozpocznij naukę
death silence
tani jak barszcz
rozpocznij naukę
dirt cheap
lodowaty
rozpocznij naukę
ice cold
szybki jak błyskawica
rozpocznij naukę
lightning fast
czrany jak smoła
rozpocznij naukę
pitch-black
rozgrzany do czerwoności
rozpocznij naukę
red hot
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Aleksandrajedrysiak1.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo angielskie do matury rozszerzonej
wypróbuj za darmo
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności