FOCUS 3 UNIT 4 VICABULARY 4.1

 0    40 fiszek    anetaewa1976
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
1. morela
rozpocznij naukę
1. apricot
2. bakłazan
rozpocznij naukę
2. aubergine (ołbeżinin)
3. boczek
rozpocznij naukę
3. bacon (beikon)
4. burak
rozpocznij naukę
4. beetroot (bitrut)
5. kapusta
rozpocznij naukę
5. cabbage
6. marchew
rozpocznij naukę
6. carrot
7. kalafior
rozpocznij naukę
7. cauliflower(koliflałer)
8. wiśnia/czeresnia
rozpocznij naukę
8. cherry (czeri)
9. syrop klonowy
rozpocznij naukę
9 maple syrup(meipel sirup)
10. kokos
rozpocznij naukę
10. coconut
11 rzodkiewka
rozpocznij naukę
11 radish
12 łosoś
rozpocznij naukę
12 salmon
13 zupa grzybowa
rozpocznij naukę
13 mushroom soup
14 kukurydza
rozpocznij naukę
14 sweetcorn
15 SMAKI
rozpocznij naukę
15 FLAVOURS
16. gorzki
rozpocznij naukę
16. bitter
17. słodki
rozpocznij naukę
17. sweet
18. mdły/nijaki
rozpocznij naukę
18. bland/bland
19. kwaśny
rozpocznij naukę
19. sour
20. pyszny
rozpocznij naukę
20. delicious
21. obrzydliwy
rozpocznij naukę
21. disgusting
22. świezy-jędrny
rozpocznij naukę
22. fresh-firm
23. tłusty-chudy
rozpocznij naukę
23. fatty-lean
24. łagodny-ostry/pikantny
rozpocznij naukę
24. mild-spicy
25. surowy-ugotowany
rozpocznij naukę
25. raw-cooked
26. zgniły, zepsuty
rozpocznij naukę
26. rotten
27. dojrzały-niedojrzały
rozpocznij naukę
27. ripe-unripe
28. gotować (wodę)/gotować
rozpocznij naukę
28. boil/cook
29. posiekać
rozpocznij naukę
29. chop
30. kroić/odcinać
rozpocznij naukę
30. cut//cut off
31smażyć
rozpocznij naukę
31 fry
32. piec (mięso, warzywa)
rozpocznij naukę
32. roast
33. kroić w kromki, plastry
rozpocznij naukę
33. slice
34. talerz
rozpocznij naukę
34. plate
35. widelec-łyzka
rozpocznij naukę
35. fork-spoon
36. słoik
rozpocznij naukę
3 jar
37. szklanka-kubek
rozpocznij naukę
37 a glass- mug
38. miska
rozpocznij naukę
38. bowl
39. garnek
rozpocznij naukę
39. pot
40. patelnia
rozpocznij naukę
40. frying pan

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.