ang dział 6

 0    94 fiszki    guest3018660
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
apricot
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
fasola
rozpocznij naukę
beans
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
blackcurrant
brokuły
rozpocznij naukę
broccoli
cukinia
rozpocznij naukę
courgette
ogórek
rozpocznij naukę
cucumber
czosnek
rozpocznij naukę
garlic
sałata
rozpocznij naukę
lettuce
oliwka
rozpocznij naukę
olive
papryka
rozpocznij naukę
pepper
dynia
rozpocznij naukę
punpkin
rzodkiewka
rozpocznij naukę
radish
malina
rozpocznij naukę
raspberry
soja
rozpocznij naukę
soy beans
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
arbuz
rozpocznij naukę
watermelon
bekon, boczek
rozpocznij naukę
bacon
befsztyk
rozpocznij naukę
beefsteak
dorsz
rozpocznij naukę
cod
flądra
rozpocznij naukę
flounder
śledź
rozpocznij naukę
herring
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
sola
rozpocznij naukę
sole
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
indyk
rozpocznij naukę
turkey
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
produkty zbożowe
rozpocznij naukę
cereal products
guma do żucia
rozpocznij naukę
chewing gum
śmietana
rozpocznij naukę
cream
nabiał
rozpocznij naukę
dairy products
grzyb, pieczarka
rozpocznij naukę
mushroom
orzech
rozpocznij naukę
nut
oliwa
rozpocznij naukę
olive
parmezan
rozpocznij naukę
parmesan cheese
ryż
rozpocznij naukę
rice
bułka
rozpocznij naukę
roll
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
wodorost
rozpocznij naukę
seaweed
nasiona
rozpocznij naukę
seeds
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
olej roślinny
rozpocznij naukę
vegetable oil
apetyczny
rozpocznij naukę
appetising
mdły
rozpocznij naukę
bland
kremowy
rozpocznij naukę
creamy
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
bezkofeinowy
rozpocznij naukę
decaffeinated
tłusty
rozpocznij naukę
fatty
z wolnego chowu
rozpocznij naukę
free-range
domowej roboty
rozpocznij naukę
homemade
chudy
rozpocznij naukę
lean
ekologiczny
rozpocznij naukę
organic
marynowany
rozpocznij naukę
pickled
surowy
rozpocznij naukę
raw
słony, pikantny
rozpocznij naukę
savoury
gazowany/niegazowany
rozpocznij naukę
sparkling/still
ostry
rozpocznij naukę
spicy
smażony na sposób chiński
rozpocznij naukę
stir-fried
bezcukrowy
rozpocznij naukę
sugar free
gęsty
rozpocznij naukę
thick
wegański
rozpocznij naukę
vegan
wegetariański
rozpocznij naukę
vegetarian
razowy
rozpocznij naukę
wholemeal
tłuszcz zwierzęcy
rozpocznij naukę
animal fat
wapń
rozpocznij naukę
calcium
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
cholesterol
rozpocznij naukę
cholesterol
błonnik
rozpocznij naukę
fibre
składniki odżywcze
rozpocznij naukę
nutrients
potas
rozpocznij naukę
potassium
białko
rozpocznij naukę
protein
skrobia
rozpocznij naukę
starch
tłuszcze nasycone
rozpocznij naukę
saturated fats
tłuszcze roślinne
rozpocznij naukę
vegetable fats
witaminy
rozpocznij naukę
vitamins
zbilansowana dieta
rozpocznij naukę
balanced diet
intensywna dieta odchudzająca
rozpocznij naukę
crash diet
ograniczyć
rozpocznij naukę
cut down on
nawyki żywieniowe
rozpocznij naukę
eating habits
trawienie
rozpocznij naukę
digestion
dieta będąca chwilowo w modzie
rozpocznij naukę
fad diet
beztłuszczowy
rozpocznij naukę
fat free
nietolerancja pokarmowa
rozpocznij naukę
food intolerance
niedożywiony
rozpocznij naukę
malnourished
niedożywienie
rozpocznij naukę
malnutrition
dieta śródziemnomorska
rozpocznij naukę
mediterranean diet
odżywianie
rozpocznij naukę
nutrition
produkty przetworzone
rozpocznij naukę
processed food
ograniczyć spożycie tłuszczu/cukru
rozpocznij naukę
reduce fat/sugar intake
bardzo glodny
rozpocznij naukę
starving

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.