5e

 0    38 fiszek    kajamlynarczyk
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
mdły
rozpocznij naukę
bland
zagotować
rozpocznij naukę
boil
doprowadzić do wrzenia
rozpocznij naukę
bring to the boil
słodzić
rozpocznij naukę
chill
przyprwa
rozpocznij naukę
condiment
rogaliki z ciasta francuskiego
rozpocznij naukę
croissant
chrupiący
rozpocznij naukę
crunchy
spaść, zmniejszyć się (o sprzedaży)
rozpocznij naukę
decline
falafel
rozpocznij naukę
falafel
robot kuchenny
rozpocznij naukę
food processor
zyskać popularność
rozpocznij naukę
gain popularity
gnocchi
rozpocznij naukę
gnocchi
guacamole
rozpocznij naukę
guacam
lasania
rozpocznij naukę
lasagne
majonez
rozpocznij naukę
mayonnaise
beza
rozpocznij naukę
meringue
łagodny
rozpocznij naukę
mild
musztarda
rozpocznij naukę
mustard
patelnia
rozpocznij naukę
pan
obrać ze skórki
rozpocznij naukę
peel
marynować korniszony
rozpocznij naukę
pickle gherkins
precel
rozpocznij naukę
pretzel
puree
rozpocznij naukę
puree
quiche
rozpocznij naukę
quiche
rzadki, plynny
rozpocznij naukę
runny
słonawy
rozpocznij naukę
savoury
sznycel
rozpocznij naukę
schnitzel
gotować na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
simmer
kroić na plasterki
rozpocznij naukę
slice
mocno przyprawiony
rozpocznij naukę
spicy
mieszać
rozpocznij naukę
stir
podejrzliwy wobec czegoś
rozpocznij naukę
suspicious of sth
smaczny
rozpocznij naukę
tasty
gęsty
rozpocznij naukę
thick
uderzać
rozpocznij naukę
thump
ocet
rozpocznij naukę
vinegar
wodnisty
rozpocznij naukę
watery
blendować
rozpocznij naukę
whizz

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.