opisywanie potraw i napojów

 0    22 fiszki    guest3226954
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
gotowany
rozpocznij naukę
boiled
chrupki
rozpocznij naukę
crunchy
suchy; wytrawne (o winie)
rozpocznij naukę
dry
świeży
rozpocznij naukę
fresh
mrożony
rozpocznij naukę
frozen
domowej roboty
rozpocznij naukę
home-made
soczysty
rozpocznij naukę
juicy
surowy
rozpocznij naukę
raw
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
pełnotłusty
rozpocznij naukę
full-fat
mielony
rozpocznij naukę
ground
rozpuszczalny (np. o kawie)
rozpocznij naukę
instant
średnio wysmażony (o steku)
rozpocznij naukę
medium
ugotowany w wodzie bez skorupki (o jajku)
rozpocznij naukę
poached
w proszku
rozpocznij naukę
powdered
krwisty (o steku)
rozpocznij naukę
Rare
wytrwany, smakowity
rozpocznij naukę
savoury
kupny, kupiony w sklepie
rozpocznij naukę
shop-bought
odtłuszczony (o mleku, jogurcie)
rozpocznij naukę
skimmed
pokrojony w plastry
rozpocznij naukę
sliced
dobrze wysmażony (o steku)
rozpocznij naukę
well done

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.