basic organic chemistry cz. 1

 0    24 fiszki    zuzhat04
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wodorowęglan
rozpocznij naukę
carbohydrate
mąka ziemniaczana
rozpocznij naukę
starch
niezbędny składnik odżywczy
rozpocznij naukę
essential nutrient
monosacharyd
rozpocznij naukę
monosaccharide
prosty cukier
rozpocznij naukę
simple sugar
stężenie cukru we krwi
rozpocznij naukę
blood sugar
cukier we krwi na czczo
rozpocznij naukę
fasting blood sugar
cukrzyca
rozpocznij naukę
diabetes mellitus
sacharoza/cukier stołowy
rozpocznij naukę
sucrose/table sugar
glikogen/skrobia zwierzęca
rozpocznij naukę
glycogen/animal starch
laktoza
rozpocznij naukę
lactose/milk sugar
próchnica
rozpocznij naukę
(tooth) decay
otyłość
rozpocznij naukę
obesity
polisacharyd
rozpocznij naukę
polysaccharide
insulinooporność
rozpocznij naukę
insulin resistance
glicerol
rozpocznij naukę
glycerol
nasycone kwasy tłuszczowe
rozpocznij naukę
saturated fatty scids
nienasycone kwasy tłuszczowe
rozpocznij naukę
unsaturated fatty acids
występują w postaci stałej/ciekłej w temperaturze pokojowej
rozpocznij naukę
exist in a solid/liquid form at room temperature
tkanka tłuszczowa
rozpocznij naukę
fatty tissue
miażdżyca
rozpocznij naukę
atherosclerosis
powiązać
rozpocznij naukę
bind (to)
aminokwas
rozpocznij naukę
amino acid
wiązanie peptydowe
rozpocznij naukę
peptide bond

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.